Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Ο "Ερωτόκριτος" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο "Ερωτόκριτος" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το μιούζικαλ "Ερωτόκριτος" παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τρεις βραδιές, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαρτίου με τον Δημήτρη Μαραμή να υπογράφει τη μουσική, το λιμπρέτο, αλλά και τη μουσική διεύθυνση του έργου, ενώ η σκηνοθεσία, η χορογραφία και το σκηνικό είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Στην παράσταση, που έχει έως τώρα αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχει ενθουσιάσει το κοινό, πρωταγωνιστούν ο Θοδωρής Βουτσικάκης στον ρόλο του Ερωτόκριτου και η Μαρίνα Σάττι στον ρόλο της Αρετούσας. Μαζί τους ο τραγουδοποιός Γκωτιέ Βελισσάρης και οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Φόρτη και Κωστής Μαυρογένης. Στις 8.30 μ.μ.

Στο Λουτρό των Αέρηδων

Στο πλαίσιο της έκθεσης "Καινούργιες Πατρίδες" στο Λουτρό των Αέρηδων, πραγματοποιείται στις 12 και στη 1 το μεσημέρι performance με τίτλο: "Κιβωτός-2" με ερμηνεύτρια την ηθοποιό Δέσποινα Γιαννούλη. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση από τις επιμελήτριες Φούλη Παπαγεωργίου και Λουίζα Καραπιδάκη. Θέσπιδος 8.

Στο ΚΠΙΣΝ

Επιστρέφει από σήμερα η σειρά συναυλιών Parklife στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στις 12.00, με πρώτη καλεσμένη τη Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών που θα ερμηνεύσει διασκευές της jazz, latin και soul μουσικής σκηνής.

Στο Ολύμπιον για τα Όσκαρ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οργανώνει τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ από τις 11 μ.μ. στο Ολύμπιον.

Το βιβλίο "Ο κυπριακός κοινωνικός σχηματισμός" του Σπύρου Σακελλαρόπουλου παρουσιάζεται στις 7 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, με ομιλητές τους Λ. Αξελό, Κ. Βενιζέλο, Ηλ. Νικολακόπουλο, Μ. Τσαρδανίδη. Συντονίζει ο Π. Παπακωνσταντίνου.

Δωρεάν προβολή της τελευταίας ταινίας της Ρόμι Σνάιντερ "Η περαστική του Σαν - Σουσί" πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Γκαίτε στις 8.30 μ.μ., Ομήρου 14-16.

Για την Ευρώπη

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Ίδρυμα Friendrich - Ebert - Stiftung και το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ διοργανώνουν την εκδήλωση "Η Ευρώπη στον δρόμο της αλληλεγγύης; Προοπτικές για μια αλληλέγγυα συνύπαρξη στην Ευρώπη". Στο Ινστιτούτο Γκαίτε στις 6.30 μ.μ., Ομήρου 14-16.

Στο Τριανόν

Αφιέρωμα στον Λόρκα, με συναυλία από το "Έμμελον" και τραγούδια Ελλήνων και Ισπανών συνθετών και προβολή της ταινίας "Γη και ελευθερία" σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, στις 8 μ.μ. στο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101.

Για τον Νίκο Θέμελη

Αφιέρωμα στον Νίκο Θέμελη πραγματοποιείται στον Ιανό, με αφορμή την έκδοση σε έναν τόμο της τριλογίας του "Η αναζήτηση", "Η ανατροπή", "Η αναλαμπή". Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Γιώτα Φέστα, Αργύρης Ξάφης. Συντονίζει η Ελένη Μπούρα. Στις 8.30 μ.μ., Σταδίου 24.

Ταινία και συζήτηση

Με την ταινία "Ανεμοδαρμένα ύψη" αρχίζει το αφιέρωμα "Μεγάλα μυθιστορήματα - Μεγάλες ταινίες" στο βιβλιοπωλείο BooksPlus, Πανεπιστημίου 37, στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την κριτικό λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά και τους κινηματογραφιστές Μάριο Παπαγεωργίου και Δώρη Αυγερινόπουλο.

"Λυσσασμένη γάτα" στο Μέγαρο

Το έργο "Λυσσασμένη γάτα" του Τενεσί Ουίλιαμς που σκηνοθέτησε ο Μπένεντικτ Άντριους ανέβηκε για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Ουέστ Εντ και αναβιώνει φέτος από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, με πρωταγωνιστές τους Σιένα Μίλερ, Τζακ Ο' Κόνελ και Κολμ Μίνι, μεταδίδεται δορυφορικά στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 9 μ.μ.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αφιέρωμα στη γυναίκα πραγματοποιείται στο 9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, Λαγουμιτζή 12-14. Συμμετέχει η Λαϊκή Χορωδία Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρίων.

Στο Half Note

"Ο Αττίκ στο Παρίσι... κι άλλες ιστορίες" είναι ο τίτλος της παράστασης με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Half Note. Καλεσμένη απόψε η Ανδριάνα Μπάμπαλη και αύριο η Μελίνα Τανάγρη. Τριβωνιανού 17 στις 10 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL