Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο στόχαστρο και το άγαλμα του Γούντι Άλεν

Αντιδράσεις και στην Ισπανία εναντίον του Γούντι Άλεν: Στην τουριστική πόλη Οβιέδο, στη βορειοδυτική Ισπανία, όπου ο Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης γύρισε μέρος της ταινίας του «Vicky Cristina Barcelona» το...

Αντιδράσεις και στην Ισπανία εναντίον του Γούντι Άλεν: Στην τουριστική πόλη Οβιέδο, στη βορειοδυτική Ισπανία, όπου ο Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης γύρισε μέρος της ταινίας του «Vicky Cristina Barcelona» το 2008, η ομάδα ακτιβιστριών για τα δικαιώματα των γυναικών «Φεμινιστική Οργάνωση της Αστούριας» έστειλε ψήφισμα στον δήμαρχο της πόλης ζητώντας να απομακρύνει το άγαλμα του Γούντι Άλεν που είχε τοποθετήσει η δημοτική αρχή, μετά το γύρισμα της ταινίας. Η κίνηση αυτή έρχεται σαν συνέχεια της αναζωπύρωσης των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση που έχει διατυπώσει εναντίον του Γούντι Άλεν η θετή κόρη του Ντίλαν Φάροου, με αποτέλεσμα πολλοί ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του σε ταινίες να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δουλέψουν ξανά μαζί του.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της φεμινιστικής ομάδας, το μπρούντζινο άγαλμα του Γούντι Άλεν αυτή τη στιγμή «τιμά έναν κακοποιό και διεστραμμένο». Το δημοτικό συμβούλιο του Οβιέδο απάντησε ότι θα εξετάσει την πρόταση.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε πρόσφατα μακροσκελή συνέντευξη της Ντίλαν Φάροου, στην οποία η 32χρονη σήμερα γυναίκα επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει πρώτη φορά το 1992. Ο Γούντι Αλεν απέρριψε και πάλι τις κατηγορίες, με ανακοίνωση εκπροσώπου του. Κατηγορεί την οικογένεια Φάροου (την Ντίλαν και την πρώην σύζυγό του, ηθοποιό Μία Φάροου) ότι «επωφελείται κυνικά» από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο