Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης

Πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, η δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά στις 12.15 την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης σε απευθείας σύνδεση με την αυστριακή πρωτεύουσα, με τον σπουδαίο Ιταλό μαέστρο Ρικάρντο Μούτι να διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης. Στη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, η διάσημη ορχήστρα θα ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Στράους πατέρα, του Γιόχαν Στράους υιού, του Γιόζεφ Στράους, του Φραντς Φον Σουπέ και του Αλφόνς Τσιμπούλκα. Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ HD, καθώς και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό αυτό εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, που μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο ταυτόχρονα με άλλους τουλάχιστον 90 τηλεοπτικούς και πάνω από 300 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η ιστορία του Μαγιακόφσκι στο ΚΘΒΕ

Με πρώτη ύλη τη μυθιστορηματική βιογραφία του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, ποιήματα, πολιτικά μανιφέστα και ερωτικές επιστολές του, μια ομάδα τεσσάρων νέων ηθοποιών δημιουργεί μια σκηνική σύνθεση ως κολάζ στιγμών της ζωής του καλλιτέχνη, που ξεφεύγουν από την αφήγηση της ζωής του και προσεγγίζουν τα σημερινά δεδομένα. Η “Δράση Β. Μαγιακόφσκι”, που αναπτύσσεται στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου με τίτλο «Η ιστορία του Β.Μ. - ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα», σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 και 11 Ιανουαρίου (στις 7.00), την Κυριακή 14 Ιανουαρίου (στις 9.30) καθώς και την Τετάρτη 17 και 24 Ιανουαρίου (στις 8.00).

Το Animasyros στη Στέγη

Με τις καλύτερες και πιο δυνατές ταινίες του επετειακού Animasyros 10, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Σύρο τον Σεπτέμβριο, υποδέχεται η Στέγη τον καινούργιο χρόνο 2-4 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή, με είσοδο ελεύθερη και σειρά προτεραιότητας για το κοινό. Η φετινή δράση περιλαμβάνει τρία Best Of προγράμματα από τον επίσημο κατάλογο του Animasyros 10 με ταινίες animation για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους, ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών, αλλά και την αθηναϊκή πρώτη προβολή του The Ox, παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Νικόπουλου. Το πρόγραμμα των προβολών αρχίζει στις 6 μ.μ. και η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μια ώρα πριν από κάθε προβολή.

Μια αναδρομή στο μουσικό έργο του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στην αίθουσα του Παρνασσού με τίτλο “Ένα ταξίδι σε ήχους ελληνικούς με τα λόγια των ποιητών”. Ερμηνεύουν Μανώλης Μητσιάς, Θεοδώρα Μπάκα. Απαγγέλλει και τραγουδά η ηθοποιός Ελένη Κοκκίδου. Στις 9 μ.μ.

Την τελευταία ημέρα του έτους το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλεί το κοινό να αλλάξει τον χρόνο με πολλές εκπλήξεις στον εορταστικά φωταγωγημένο χώρο του. Από τις 10.30 μ.μ. και μετά αρχίζει η προετοιμασία για την αλλαγή του χρόνου, με τον Palov να προθερμαίνει με τις μουσικές του τους επισκέπτες, ενώ τα μεσάνυχτα τα decks θα αναλάβει ο διεθνούς φήμης μουσικός παραγωγός του BBC Gilles Peterson με ήχους Jazz, Hip-Hop, Soul και Electronica. Οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ έχουν, επίσης, τη δυνατότητα, να ξεκινήσουν τη χρονιά συμμετέχοντας στον πρώτο αγώνα δρόμου, το SNFRUN: 2018 First Run, έναν μεταμεσονύκτιο αγώνα δρόμου 4 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης και τερματισμό το ΚΠΙΣΝ.

Hommage στον Λ. Βογιατζή

Το αφιέρωμα - Hommage στον Λευτέρη Βογιατζή, μια ονειρική - συνειρμική περιήγηση στον κόσμο του γνωστού σκηνοθέτη, μέσα από μια προσωπική ματιά του Σπύρου Αλιδάκη, έχει απόψε και αύριο καλεσμένη την Ελένη Μανωλοπούλου. Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, στις 8.30 μ.μ.

Άσπρο χιόνι, μαύρο χιόνι

Παραμύθια των Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Όσκαρ Γουάιλντ και Σέλμα Λάγκερλεφ ζωντανεύουν στη σκηνή, εκεί όπου το κοριτσάκι με τα σπίρτα συναντάει μυστικά τον ευτυχισμένο πρίγκηπα και γιορτάζουν την απελευθέρωση από την ποντικοπαγίδα. Η παράσταση «Άσπρο χιόνι, μαύρο χιόνι» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων σε επιμέλεια Νίκου Αϊβαλή, Δάφνης Ρόκου και Ελεονώρας Σταθοπούλου παρουσιάζεται σήμερα, αύριο, μεθαύριο και στις 5 Ιανουαρίου στις 11.00 π.μ.

Στην Ταινιοθήκη

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα η διάσημη Βρετανίδα σκηνοθέτις Σάλι Πότερ, καθώς η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει αφιέρωμα στο έργο της (έως 10 Ιανουαρίου), με αφορμή τη νέα της ταινία «Τhe Party». Μετά το τέλος της προβολής, στις 8 μ.μ., θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το έργο του Τσιμάρα Τζανάτου “Εκκρεμότητα” κάνει πρεμιέρα στις 9.15 μ.μ. στο Θέατρο A Small Argo full of Art, Ελευσινίων 15, στο Μεταξουργείο.

Η Καμεράτα

Ένα λαμπερό καλωσόρισμα για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες από τη Βιέννη κάνει στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η Καμεράτα με μελωδίες του Γιόχαν Στράους του Νεότερου και του Όττο Νικολάι.

Το βιβλίο του Σπύρου Γόγολου “Σμύρνη. Μια ιστορία που δεν γράφτηκε” θα πραγματοποιηθεί στην Εστία Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσουν οι Νόρα Γαλανοπούλου, Γιώργος Δόσης, Ηλίας Καφάογλου και θα συντονίσει η Θέμις Παπαδοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL