Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Η ταινία "USSAK" στην Αλκυονίδα

Η ταινία "USSAK" του Κυριάκου Κατζουράκη, που εξερευνά την έννοια της κοινότητας και το νόημα της ουτοπίας, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και την ελληνική στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προβάλλεται από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Αλκυονίδα New Star Art Cinema. Με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη, παρακολουθούμε τις ζωές και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων που αρχίζουν να αλλάζουν, όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες. Ιουλιανού 42, στις 8 μ.μ.

Αφιέρωμα στον Βάλτερ Μπένγιαμιν

Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 180 χρόνια από την ίδρυση της ΑΣΚΤ, αφιερωμένο στο έργο του Βάλτερ Μπένγιαμιν, πραγματοποιείται την Τρίτη 27 Νοεμβρίου από τις 7.30μ.μ επί της Πειραιώς 256 με ημερίδα για την αισθητική και την πολιτική φιλοσοφία και ομιλητές τους Αριστείδη Μπαλτά, Γιώργο Ξηροπαΐδη, E. Cadava, C. Kambas.

Διεθνές συνέδριο για τον Καστοριάδη

Την επικαιρότητα της σκέψης του Καστοριάδη επιχειρεί να υπογραμμίσει το διεθνές τρίγλωσσο συνέδριο με εξήντα πέντε ομιλητές από επτά χώρες και θέμα «Η κοινωνική και πολιτική σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη. 20 χρόνια μετά», που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο Σάκης Καράγιωργας του Παντείου.

Στο PassPort Κεραμεικός

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνει μουσική εκδήλωση στο PassPort Κεραμεικός, με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, των Bogaz Musique και των Encardia και ελεύθερη είσοδο, Κεραμεικού 58, στις 9.30 μ.μ.

«Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια»

Οι Ραψωδίες φ και χ ακούγονται από τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Ξανθούλη, με συνοδεία αρχαίας λύρας, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 11 π.μ.

Αφιέρωμα στον Καζαντζάκη

Ο Νίκος Καζαντζάκης τιμάται από τον Σύνδεσμο Μπάιρον για το Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό σε εκδήλωση - αφιέρωμα στον κινηματογράφο Νέα Ελβετία με τραγούδια από το έργο "Καπετάν Μιχάλης" του Μάνου Χατζιδάκι ερμηνευμένα από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους μουσικούς του και προβολές βίντεο. Συμμετοχή του τραγουδιστή Ντόβολου με ριζίτικα. Νέας Ελβετίας 34, Βύρωνας, στις 7μ.μ

Ο Στιούαρτ Νέβιλ στην Αθήνα

Ο συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων Στιούαρτ Νέβιλ θα συνομιλήσει με τη Χίλντα Παπαδημητρίου και με τη Βάσια Τζανακάρη ενώ θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Θα χαιρετίσει ο Σέργιος Γκάκας, συγγραφέας και πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Στο Public Συντάγματος στις 9μ.μ

Τα "Ποιήματα" του Τίτου Πατρίκιου

Η ποιητική συλλογή του Τίτου Πατρίκιου “Ποιήματα Α - 1943-1959” (εκδ. Κίχλη) παρουσιάζεται στον Ιανό από τους Χ. Ντουνιά, Ευ. Γαραντούδη, Β. Χατζηβασιλείου και τον συγγραφέα. Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ.

Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Το έργο του Ευάγγελου Λεμπέση «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη και ερμηνεία Χάρη Φλέουρα στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4, στις 9 μ.μ.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο τσελίστας Αντόνιο Μενέζες συμπράτει με την ΚΟΑ και τον μαέστρο Γιώργο Βράνο σε ένα πρόγραμμα έργων όπως η Εισαγωγή «Εβρίδες» του Felix Mendelssohn - Bartholdy, το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα του Robert Schumann και η Πρώτη Συμφωνία του Johannes Brahms. Στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 8.30 μ.μ. Προλογίζει ο Νίκος Λάαρης.

«Ο πατέρας του Άμλετ»

Το θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου «Ο πατέρας του Άμλετ» παρουσιάζεται απόψε, αύριο και μεθαύριο στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα, στις 8 μ.μ.

20 χρόνια Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”

Για τα είκοσι χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιείται αφιέρωμα με ομιλητή τον Τίτο Πατρίκιο στις 7 μ.μ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 9 μ.μ. με το έργο του Erik Satie "Vexations", παιγμένο από περισσότερους από εξήντα κορυφαίους Έλληνες πιανίστες σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Τίτου Γουβέλη και σκηνοθετική του Πάρι Μέξη. Στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί νέο ανέκδοτο έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη από τη σοπράνο Μάιρας Μηλολιδάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL