Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Λεωνίδας Μπαλάφας

Κάθε Πέμπτη μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου ο Λεωνίδας Μπαλάφας με την πενταμελή μπάντα του (κιθάρα, σαξόφωνο, τρομπέτα, μπάσο και ντραμς) στο Plus του Σταυρού του Νότου. Στις 10 μ.μ.

Funky psychedelic jazz

Οι Psychedelic (!) Baby Trio του κορυφαίου jazz πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη, δηλαδή ο ίδιος στο Hammond organ και δύο νέοι μουσικοί στην κιθάρα και τα ντραμς, με τη σύμπραξη της ερμηνεύτριας Δήμητρας Κοκκινοπούλου, στο TAF (Νορμανδού 5, Μοναστηράκι), με ελεύθερη είσοδο. Στις 9.30 μ.μ.

Το An Club και το Gagarin 205 γιορτάζουν

Έναρξη του κοινού εορτασμού για τα τριάντα χρόνια του ιστορικού An Club των Εξαρχείων και των δεκαπέντε του Gagarin 205, με τους Φοίβο Δεληβοριά, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Blaine L. Raininger, Bokomolech και Wedding Singers να παίζουν στο δεύτερο. Στις 7 μ.μ.

Εν τη ενώσει η (ρεμπέτικη) ισχύς...

Οι Τέτρις, δηλαδή οι γνωστοί ως αυτόνομοι τραγουδοποιοί και ερμηνευτές Ηλίας Βαμβακούσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Γιάννης Παπαθανασίου, με «αστικά ρεμπέτικα», στο Μαριονέτα Bar (Κιάφας 4). Στις 10 μ.μ.

No Borders

Οι No Borders, δηλαδή ο πιανίστας Γιώργος Κατσάνος και ο σαξοφωνίστας Τάσος Φωτίου, στο Café του Νομισματικού Μουσείου. Στις 9 μ.μ.

Αυτοσχεδιαστικός ήχος και εικόνα

Το αυτοσχεδιαστικό γκρουπ Ensemble du Bout du Monde προσκαλεί δύο Ευρωπαίους εικαστικούς, τον Δανό Esben Holk και τον Βέλγο Jasper Vanpaemal, για μια απρόβλεπτη συνέργεια ήχου και εικόνας στο ΚΕΤ. Στις 9 μ.μ.

Συνέβη στην Ελλάδα

Έναρξη του νέου κύκλου της σειράς δράσεων "Συνέβη στην Ελλάδα", του Εθνικού Θεάτρου, με την παράσταση «Έλληνες και φιλέλληνες», σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου, η οποία θα παίζεται μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Στις 5.30 μ.μ.

Καταπολεμώντας τις ανισότητες

Έναρξη του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις Ανισότητες, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς στο Μέγαρο Μουσικής. Την εισαγωγή για τις εργασίες του συνεδρίου θα κάνει η καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος του Δ.Σ. του ΙΝΠ και διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Στις 6 μ.μ.

Τέχνη και δημοκρατία

Στο πλαίσιο των συναντήσεων προετοιμασίας του συνεδρίου «Τέχνη και Δημοκρατία», που θα διοργανώσει τον Δεκέμβριο το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία ημερίδα με θέμα «Νεωτερικότητα και βαρβαρότητα: Τέχνη και Ολοκαύτωμα», στο κτήριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο. Στις 2.30 μ.μ.

Για τη γνώση

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Παναγιώτης Νούτσος συνομιλεί για το νέο βιβλίο του "Γνώσης 'Επί-Γνωση'" (εκδόσεις Παπαζήση), με τον Κώστα Καζαμιάκη, στον πολυχώρο Ιανός. Στις 6 μ.μ.

Ο Ρήγας και η επανάστασή του

Ο παιδίατρος και ιστορικός της Ιατρικής Δημήτριος Κραμπερόπουλος παρουσιάζει την ιστορική μελέτη του «Ρήγας Βελεστινλής και η Επανάστασή του» στο Σπίτι της Κύπρου. Στις 8 μ.μ.

Απονομή βραβείων Εταιρείας Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων απονέμει τα ετήσια βραβεία της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Στις 7 μ.μ.

Bazaar βιβλίων

Bazaar βιβλίων στο πωλητήριο του κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς, με τιμές που φτάνουν μέχρι και 50% έκπτωση, η οποία γίνεται 70% για τις online αγορές.

Η χαρά της ζωής

Παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Γιατζόγλου «Η χαρά της ζωής» (εκδόσεις Λιβάνη), στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στις 7 μ.μ.

Βασίλης Παπαβασιλείου

Στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου κύκλου συζητήσεων «Κάθε Πέμπτη, κύριε Νιάρχο», του Θεάτρου Σταθμός, ο Θανάσης Νιάρχος συνομιλεί με τον Βασίλη Παπαβασιλείου. Στις 7 μ.μ.

«Η οικογένεια Χρηστομάνου»

Εγκαίνια της έκθεσης «Η οικογένεια Χρηστομάνου», την οποία διοργανώνει το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών (Παπαρρηγοπούλου 5, Πλατεία Κλαυθμώνος) και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Στις 6.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL