Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Η Αθηνά Χατζηπέτρου νέα πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Αθηνά Χατζηπέτρου νέα πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

Μετά από τρεις μήνες που ήταν ακέφαλο, την ημέρα που οι εργαζόμενοί του βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις εξαιτίας της καθυστέρησης διορισμού προέδρου στο Διοικητικό του Συμβούλιο, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων απέκτησε επικεφαλής στη διοίκησή του. Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου τοποθέτησε στη θέση της νέας πρόεδρου του ΤΑΠ την κα Αθηνά Χατζηπέτρου. Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία που παραθέτει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η Αθηνά Χατζηπέτρου είναι οικονομολόγος με εξειδικευμένες σπουδές και πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις οικονομικών υπηρεσιών μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, σε διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, και διαθέτει γνώση και εμπειρία στη λειτουργία κρατικών διοικητικών και ευρωπαϊκών δομών, ενώ έχει εφαρμόσει διαδικασίες ελέγχου, έχει ηγηθεί σχεδίων αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και έχει επιτελέσει σύμβουλος διεθνών οργανισμών.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, κατά καιρούς έχει εργαστεί στις πολυεθνικές εταιρείες Τoyota, Beiersdorf, Coca-Cola, Johnson & Johnson, Pricewaterhousecoopers. Τον Απρίλιο του 2011, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Οικονομίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Υπήρξε σύμβουλος στην Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη από το 2013 ώς το 2015. Έκτοτε δεν εργάζεται. Η μόνη σχέση που έχει με τον πολιτισμό ίσως μπορεί να αναζητηθεί στο γεγονός ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου πρότεινε την πρόσληψή της στη θέση του διοικητικού και οικονομικού διευθυντή, την οποία δεν αποδέχτηκε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, θα συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ. του ΤΑΠ "για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να μην υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο σημαντικό έργο του".

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ και συγκεκριμένα για τον βρεφονηπιακό σταθμό, ο οποίος "θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του", ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι "η κατάργηση του ποσοστού επί των εσόδων του ΤΑΠ που ισχύει εδώ και χρόνια για την επιχορήγηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και η πλήρης αναθεώρηση της μορφής και της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Η μεταφορά της λειτουργίας του παιδικού σταθμού στην ευθύνη του υπουργείου, με ταυτόχρονη απορρόφηση των εργαζομένων στον παιδικό σταθμό από το ΥΠΠΟ και ο διορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, με τη λήξη της θητείας του υφιστάμενου Δ.Σ.".

Ωστόσο σύγχυση πήγε προς στιγμήν να δημιουργηθεί αφού προηγουμένως στην ανακοίνωση του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις άμεσες προτεραιότητες αναφερόταν ότι είναι "η κατάργηση του ποσοστού επί των εσόδων του ΤΑΠ που ισχύει εδώ και χρόνια για την επιχορήγηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και η θέσπιση ποσού χρηματοδότησης βάσει των πραγματικών και ελεγμένων με απολογιστικά στοιχεία αναγκών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας". Η ορθή διόρθωση της ανακοίνωσης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL