Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Τα διακυβεύματα της δημοκρατίας στον 21ο αιώνα»

Ο κορυφαίος Γάλλος ιστορικός και κοινωνιολόγος Pierre Rosanvallon θα δώσει διάλεξη με θέμα «Τα διακυβεύματα της δημοκρατίας στον 21ο αιώνα», στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας. Στις 7.30 μ.μ.

Γιώργης Παυλόπουλος

Παρουσίαση του συγκεντρωτικού για το έργο του Γιώργη Παυλόπουλου τόμου «Ποιήματα 1943 - 2008» (εκδόσεις Κίχλη), για τον οποίο θα μιλήσουν ο επίκουρος καθηγητής Φιλολογίας Γιάννης Ξουριάς και οι κριτικοί λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, στο βιβλιοπωλείο Books Plus Arts & Coffee (Πανεπιστημίου 17). Στις 7 μ.μ.

Βασίλης Αλεξάκης

Ο σπουδαίος Βασίλης Αλεξάκης θα μιλήσει για τα βιβλία του και τη μέθοδο συγγραφής τους σε εκδήλωση που θα προλογίσει ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης, ενώ αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσει η επιμελήτρια Ελένη Μπούρα στον πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118). Στις 8 μ.μ.

Προσθέτοντας ήχο στον βωβό κινηματογράφο

Το αυτοσχεδιαστικό δίδυμο Silent Move θα επενδύσει ζωντανά με τη μουσική του την προβολή της κλασικής βωβής ταινίας του Σεργκέι Αϊζενστάιν «Θωρηκτό Ποτέμκιν», στο ΚΕΤ. Στις 9 μ.μ.

Κινηματογράφος επιστημονικής φαντασίας

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον κινηματογράφο επιστημονικής φαντασίας της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση στο παρακείμενο της Odeon Starcity θα προβληθούν η πρωτοποριακή για την εποχή της αμερικανική ταινία μικρού μήκους του θεμελιωτή του ιδιώματος Τζορτζ Λούκας «Electronic Labyrinth THX 1138 4EB», το κλασικό «Στάλκερ» του μεγάλου Αντρέι Ταρκόφσκι και το «Phase IV» του Αμερικανού (που ξεκίνησε και είναι πιο γνωστός ως γραφίστας) Σαούλ Μπάας. Στις 7 μ.μ. τα δύο πρώτα και στις 10 μ.μ. το τελευταίο.

Νεοελληνική παιδική λογοτεχνία

Παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων βιβλίων της σειράς «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» (εκδ. Μεταίχμιο) της Αγγελικής Δαρλάση, στην οποία θα μιλήσουν η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, η διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Εμμανουέλα Κατρινάκη και η συγγραφέας, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Πελιώ Παπαδιά, και θα διαβάσει αποσπάσματα των βιβλίων ο ηθοποιός Κώστας Δαρλάσης, στον πολυχώρο Ιανός. Στις 6 μ.μ.

Ελένη Καρακάση

Όπως και τις υπόλοιπες Τρίτες του Νοεμβρίου, η Ελένη Καρακάση, με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (μπουζούκι / κιθάρα, πιάνο, μπάσο και ντραμς), στο Σφίγγα. Στις 9 μ.μ.

«Αναπάντεχες παρεμβάσεις του ΚΘΒΕ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης»

Το ΚΘΒΕ παρεμβαίνει σε πέντε διαφορετικούς χώρους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με αποσπάσματα από ισάριθμα θεατρικά έργα που μεταφέρθηκαν στο σινεμά, σε σκηνοθετική επιμέλεια Χρήστου Παπαδημητρίου. Συγκεκριμένα, με τα θαυμάσια «Σονέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (στην αυθεντική τους μορφή, δηλαδή στα αγγλικά) στην Αποθήκη Γ' της αγοράς στη 1 μ.μ., με το «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου στο Γυάλινο «Κουτί» της πλατείας Αριστοτέλους στις 3 μ.μ., με το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ και πάλι στο φουαγέ του Ολύμπιον στις 5.45 μ.μ., με το «Λεωφορείο ο πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς στην Αποθήκη Γ' του λιμανιού στις 7 μ.μ. και, τέλος, με το θρυλικό κωμειδύλλιο «Γκόλφω» του Σπύρου Περεσιάδη στην Αποθήκη Δ' του λιμανιού, στις 10.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL