Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Συνελήφθη ο Δημήτρης Ξανθόπουλος της ΑΕΠΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνελήφθη ο Δημήτρης Ξανθόπουλος της ΑΕΠΙ

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, γενικός διευθυντής και μέτοχος της ΑΕΠΙ, χθες το μεσημέρι μετά από μήνυση της επιτρόπου, την είσοδο της οποίας απαγόρευσε στο κτήριο της εταιρείας τη Δευτέρα το πρωί διότι "δεν συνεμορφώθη" προς τις υποδείξεις του. H Mαρία Βλάχου αρνήθηκε να συναινέσει στη μεταφορά από τα ταμεία της ΑΕΠΙ του ποσού των 200.000 ευρώ, χρημάτων δηλαδή που ανήκουν στους δημιουργούς καθώς τους οφείλονται από τη διανομή του πρώτου εξαμήνου 2017, στις δύο συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες ΕΔΙΣ και Opus. Ωστόσο ο ίδιος προχώρησε στην έκδοση επιταγών με το παραπάνω χρηματικό ποσό προκειμένου να προφτάσει να αποπληρώσει δεδουλευμένα που όφειλε στους εργαζομένους των δύο συνδεδεμένων εταιρειών από τον περασμένο Ιούλιο, πριν λήξει η προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου που είχε θέσει το ΣΕΠΕ στην εργατική διαφορά και να αποφύγει μηνυτήρια αναφορά και πρόστιμο.

Η αιτιολογία που προβλήθηκε για την απαγόρευση της εισόδου της επιτρόπου στην εταιρεία και κατ' επέκταση στο γραφείο της ήταν ότι έληξε η θητεία της, η οποία ωστόσο είχε ήδη ανανεωθεί με υπουργική απόφαση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος είναι αντιμέτωπος με τις κακουργηματικές κατηγορίες της υπεξαίρεσης χρημάτων τα οποία ανήκουν στους δημιουργούς και απιστία καθώς και για το πλημέλημα της απείθειας, όπως περιγράφεται στη μηνυτήρια αναφορά. Σήμερα αναμένεται να περάσει από τον εισαγγελέα και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εξαιτίας της βαρύτητας των πράξεων που του αποδίδονται αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πατέρα του Πέτρο Ξανθόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΠΙ, ο οποίος καταζητείται.

Στο μεταξύ αναμένεται η εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου, η οποία δεν αποκλείεται να συσχετιστεί με τα παραπάνω νέα αδικήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL