Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

“Ο άνθρωπος με τη κινηματογραφική μηχανή” του Ντζίγκα Βερτόφ

«Ο Οκτώβρης με το βλέμμα της κάμερας»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση ο 105,5 Στο Κόκκινο και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν τη Δευτέρα τρεις ταινίες - ορόσημα του σοβιετικού κινηματογράφου: “Η Γη” του Αλεξάντερ Ντοβζένκο, “Ο άνθρωπος με τη κινηματογραφική μηχανή” του Ντζίγκα Βερτόφ, η οποία θα προβληθεί με συνοδεία ζωντανής και πρωτότυπης μουσικής από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη, και “Ο Κύριος Ουέστ στη χώρα των Μπολσεβίκων” του Λεβ Κουλέσοφ. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ο σοβιετικός κινηματογράφος και οι επιδράσεις του στο σήμερα» και ομιλητές τους Κυριάκο Κατζουράκη, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, Μενέλαο Καραμαγγιώλη. Συντονίζει η Μαρία Κομνηνού. Από τις 6 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

«Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης»

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990», που φιλοξενεί το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στον νέο εκθεσιακό του χώρο, τη Δευτέρα, στις 6 μ.μ., η Μαρία Παραδείση, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, θα μιλήσει με θέμα «Έμφυλες διαστάσεις του χώρου και της εργασίας στον νέο ελληνικό κινηματογράφο».

ΚΥΡΙΑΚΗ 22

Όπερα για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Την όπερα για παιδιά «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς» παρουσιάζει η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εγκαινιάζοντας την πρωινή της ζώνη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, λιμπρέτο Σοφιάννας Θεοφάνους, διεύθυνση ορχήστρας Μιχάλη Παπαπέτρου. Στις 11 π.μ.

«Ο κουρσάρος»

Ένα από πιο λαμπερά διαμάντια του ρεπερτορίου του Μπαλέτου Μπολσόι, «Ο κουρσάρος», σε μουσική Αντόλφ Αντάμ και χορογραφία Αλεξέι Ρατμάνσκι, εγκαινιάζει τις ζωντανές δορυφορικές μεταδόσεις παραστάσεων χορού στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στις 6 μ.μ.

«Το άγαλμα που κρύωνε»

Το μυθιστόρημα του Χρήστου Μπουλώτη «Το άγαλμα που κρύωνε» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Στις 3 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23

Το ντοκιμαντέρ “Σε βρήκα, Τσε”

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στις 7 μ.μ. παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ “Σε βρήκα, Τσε” του Θύμιου Κάκου. Παρών ο Κάρλος Καλίκα Φερέρ, παιδικός φίλος και συνοδοιπόρος του Τσε, κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ. Θα μιλήσουν οι Κάρλος Καλίκα Φερέρ, Μανώλης Γλέζος, Μάρτα Σίλβια Ντιος Σαντς, ο πρ. υπουργός Κώστας Ήσυχος, και ο Θύμιος Κάκος.

Το πρώτο θεατρικό του Μ. Ελευθερίου

«Ο πατέρας του Άμλετ» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στην ερμηνεία. Στο Θησείον στις 9 μ.μ.

Συνάντηση ποιητών

Αφιέρωμα στους ποιητές της γενιάς του 1970 πραγματοποιείται στον Κινηματογράφο «Ατλαντίς», Λεωφόρος Βουλιαγμένης 245, στις 7 μ.μ. Προλογίζει ο κριτικός Αλέξης Ζήρας και ποιήματα θα διαβάσουν η Όλγα Δαμάνη και η Βαρβάρα Λαζαρίδου.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα προβάλλονται έργα της Comédie-Française στο Γαλλικό Ινστιτούτο, αρχής γενομένης απόψε στις 8 μ.μ. με το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" σε σκηνοθεσία του Eric Ruf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27

“Sweeney Todd” στο Μέγαρο

Το μιούζικαλ «Sweeney Todd, ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street» επιστρέφει στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη για τρεις μόνο παραστάσεις, σκηνοθετημένο από τον Γιώργο Πέτρου και ερμηνευμένο από τους Μουσικούς της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL