Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Για τον Δημήτρη Φατούρο

Εκδήλωση προς τιμήν του Δημήτρη Α. Φατούρου, όπου θα μιλήσουν οι καθηγητές του ΑΠΘ Σαράντης Ζαφειρόπουλος και ο Απόστολος Βέττας, καθώς και ο τιμώμενος, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή (Βασιλίσσης Όλγας 108) στη Θεσσαλονίκη. Στις 7.30 μ.μ.

Στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας - Κίνας, η ΚΟΑ, με σολίστ στο βιολί την Κινέζα βιρτουόζο Τιάνγουα Γιανγκ, υπό τη διεύθυνση του Σλοβένου Ούρος Λάγιοβιτς, θα παρουσιάσει έργα Φουνγκ Λαμ, Μπέλα Μπάρτοκ και Μπραμς στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ.

Γιασουτζίρο Όζου

Προβολή δύο ταινιών του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη Γιασουτζίρο Όζου, των «An autumn afternoon» και «Late afternoon», στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Στις 6.30 μ.μ. και τις 9 μ.μ. αντίστοιχα.

Κινηματογράφος στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο του κύκλου προβολών στο ΚΠΙΣΝ, η κλασική στο είδος της student movie του Γουές Άντερσον «Ο αρχάριος», στο Ξέφωτο, με ελεύθερη είσοδο. Στις 8 μ.μ.

Για τον Άρη

Πρεμιέρα του έργου της Σοφίας Αδαμίδου «Άρης» -με θέμα βεβαίως τον Άρη Βελουχιώτη-, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη και με πρωταγωνιστή τον Τάσο Σωτηράκη. Θα παίζεται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στον τεχνοχώρο Cartel (Μικέλη 4 και Αγ. Άννης, Βοτανικός). Στις 9 μ.μ.

String Demons

Λήξη του φεστιβάλ Αισχύλεια 2017, με το αδελφικό δίδυμο βιολιού και βιολοντσέλου String Demons στο παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας. Στις 8.30 μ.μ.

«Οι κόρες»

Πρεμιέρα της παράστασης της ομάδας Bijoux de Kant «Οι κόρες», που θα παίζεται Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τις 22 Οκτωβρίου στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής. Στις 9 μ.μ.

Monie & Monnie Coniente

Μέχρι και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου οι Θεσσαλονικείς Monie & Monnie Coniente, με τη σαρωτική σάτιρα του Διογένη Δασκάλου, ο οποίος, μαζί με τον αδελφό του, επίσης σαξοφωνίστα, Σωτήρη ηγούνται του εξαμελούς γκρουπ (το συναπαρτίζουν δύο τρομπετίστες, ένας τρομπονίστας και μία ερμηνεύτρια) στο Half Note Jazz Club. Στις 10 μ.μ.

Το Περιβόλι Του Ουρανού

Έναρξη της σεζόν για το γνωστό Το Περιβόλι Του Ουρανού της Πλάκας, όπου φέτος θα εμφανίζονται οι Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού. Παρασκευή, Σάββατο στις 10 μ.μ. και Κυριακή μεσημέρι.

Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα...

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας στο Κύτταρο. Στις 10 μ.μ.

BnC The Disco Vampire

Ο γεννημένος στον Άγιο Δομίνικο, αλλά εγκατεστημένος στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, ράπερ και hip-hop παραγωγός BnC The Disco Vampire, παρουσιάζει τον νέο του δίσκο στο Ίλιον Plus. Στις 10 μ.μ.

Γιώργος Σταυριανός

Παρουσίαση του νέου δίσκου του συνθέτη Γιώργου Σταυριανού «Η πηγή των θαυμάτων», σε στίχους δικούς του και του Μάκη Τσίτα, για τον οποίο θα μιλήσουν ο στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Λέντζος και ο σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης, ενώ θα ακολουθήσει ζωντανή εκτέλεση των τραγουδιών που περιέχει, στον πολυχώρο Ιανός, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Το έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνογερμανικού Θεάτρου Κώστα Παπακωστόπουλου «Ιφιγένεια» (εμπνευσμένο από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»), σε σκηνοθεσία του ιδίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 9 μ.μ.

«Ιδιωτικές ζωές»

Πρεμιέρα του έργου του Νόελ Κάουαρντ «Ιδιωτικές ζωές», σε σκηνοθεσία Αλέξη Ρίγλη, με τους Ζέτα Μακρυπούλια, Αποστόλη Τότσικα και Μιχάλη Οικονόμου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, που θα παίζεται στο Θέατρο Γκλόρια από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή. Στις 9 μ.μ.

Διάλογος περί ιδιωτικότητας

Έναρξη του τριήμερου επιστημονικού συμποσίου που διοργανώνει η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας με θέμα «Περιπέτειες του ιδιωτικού στη μεταπολιτευτική Ελλάδα», στον πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι Της Μουσικής, εντός του Μεγάρου Μουσικής. Στις 5.30 μ.μ.

Μαρία Γκούσια - Ρίζου

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Γκούσια - Ρίζου «Ευχής... έργο» (εκδόσεις Παριζιάνου), στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Στις 7.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL