Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Μια γιορτή για τα "εναλλακτικά" σινεμά... και τις μικρού μήκους ταινίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια γιορτή για τα "εναλλακτικά" σινεμά... και τις μικρού μήκους ταινίες

Με αιχμή την αγωνία για το μέλλον της μικρού μήκους ταινίας αλλά και την τύχη των μικρών παραδοσιακών αιθουσών γιορτάζεται φέτος για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Art Cinema στον κινηματογράφο Τριανόν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια αφορμή να αναδειχθεί ο ουσιώδης ρόλος που διαδραματίζουν οι «εναλλακτικές» κινηματογραφικές αίθουσες στη διαμόρφωση της πολιτιστικής κουλτούρας, προωθώντας με κάθε τρόπο τη διαφορετικότητα και αναδεικνύοντας νέα κινηματογραφικά ταλέντα. Ο ιστορικός κινηματογράφος της Πατησίων, ως ενεργό μέλος των Europa Cinemas, συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς. Είναι δε η μοναδική ελληνική αίθουσα τέχνης που έγινε μέλος της CICAE μετά από απόφαση της επιτροπής που συνεδρίασε στην επετειακή διοργάνωση του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Με αφορμή τη φιλοξενία για άλλη μία συνεχόμενη χρονιά του 40ού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, καθώς και την κοινή διανομή του στερεοσκοπικού μικρού μήκους animation Αίνιγμα με την ταινία Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ, ο κινηματογράφος Τριανόν διοργανώνει συζήτηση στις 5 μ.μ. ελεύθερη είσοδο και θέμα: «Οι προκλήσεις και το μέλλον της μικρού μήκους ταινίας».

Το πρόγραμμα του κινηματογράφου συνεχίζεται με 3 προβολές στις 16.30, 8.30 και 10.30 των ταινιών, Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ (Loving Vincent).

Η CICAE (Confideration Internationale des Cinema d’Art et d’Essai) αποτελεί μη κερδοσκοπική ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που ιδρύθηκε το 1955 με στόχο να προάγει την πολιτισμική ποικιλομορφία στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα φεστιβάλ. Πάνω από 4.000 κινηματογραφικές αίθουσες σε 36 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως και 22 κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως τα Τμήματα Πανόραμα και Φόρουμ της Μπερλινάλε και το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, συμμετέχουν στην ομοσπονδία.

Τα Εuropa Cinemas είναι το πρώτο δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών στην Ευρώπη που επικεντρώνεται στην προβολή των ευρωπαϊκών ταινιών και στη συγκρότηση δράσεων προώθησης στο νεανικό κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL