Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ατζέντα της ημέρας

"Φυλάττειν Θερμοπύλας"

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Αθήνας, το έργο του Χρήστου Λεοντή «Φυλάττειν Θερμοπύλας», σε ποίηση Γιάννη Νεγρεπόντη, από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, με την ερμηνευτική σύμπραξη της μέτζο Ιωάννας Φόρτη και του βαρύτονου Τάση Χριστογιαννόπουλου και υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ.

Ντεπό

Ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, με αφορμή την καινούργια συλλογή διηγημάτων του "Ντεπό. 27 διηγήματα" (εκδ. Πατάκης), συνομιλεί με τον σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη και τη δημοσιογράφο Τίνα Μανδηλαρά, στον Ιανό, στις 8.30 μ.μ.

«Νέκυια - Εκ-σταση»

Πρεμιέρα της παράστασης «Νέκυια - Εκ-σταση», μιας ιδέας της Φένιας Παπαδόδημα, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία, που βασίζεται σε αποσπάσματα από την “Οδύσσεια” (Ραψωδίες α', ε' και λ', σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη), αλλά και κείμενα του Παπαδιαμάντη και συνδυάζει την υποκριτική με jazz και άλλα ιδιώματα από ένα κουαρτέτο μουσικών. Η παράσταση θα παιχτεί για τέσσερις μόνο Πέμπτες στο «Θέατρο Τέχνης» (Σκηνή Φρυνίχου). Στις 9.15 μ.μ.

Pavlina Styl

Η Παυλίνα Στυλιανού (Pavlina Styl), με την τετραμελή μπάντα της (βιολί, σαξόφωνο και ντραμς) και ο πιανίστας και συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου, ο οποίος έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις, με ατμοσφαιρικό, παλιότερο και σύγχρονο, διεθνές μα και ελληνικό, ρεπερτόριο, στο «Εl Convento Del Arte». Στις 9 μ.μ.

Πιανιστικός Σοπέν για... ηλεκτρική κιθάρα!

Ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) μεταφέρει με άκρως ανανεωτικό τρόπο το εμβληματικό πιανιστικό έργο του Φρεντερίκ Σοπέν «Νυχτερινά» στην ηλεκτρική κιθάρα του, στο «ΚΕΤ». Στις 9.30 μ.μ.

«Ψέμα στο ψέμα»

Πρεμιέρα της ξεκαρδιστικής κωμωδίας του Άντονι Νίλσον «Ψέμα στο ψέμα», σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Παύλο Χαϊκάλη, στο Θέατρο Μουσούρη. Στις 9 μ.μ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο