Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στην Καμεράτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στην Καμεράτα

Έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών της Καμεράτα - ΜΕΟΕ για την περίοδο 2013-2016 έχει διατάξει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να αποτελέσει τη βάση για την επίλυση των προβλημάτων της ορχήστρας, η οποία τα τελευταία χρόνια περιδινίζεται σε μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, παραμένοντας χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο από την 1η Μαΐου του 2015, χωρίς διοικητικό προσωπικό και κυρίως με ένα εργασιακό καθεστώς που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, καθώς οι οκτώ μουσικοί της είναι ενοικιαζόμενοι από ιδιωτικό γραφείο παραγωγής. Επιπλέον, παραμένει ακόμα ανεκτέλεστη η απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωσε τους 9 εργαζόμενους, 6 διοικητικούς και 3 μουσικούς, που είχαν προσφύγει μετά την απόλυσή τους, ενώ δεν έχουν δοθεί ούτε οι αποζημιώσεις τους. Παράλληλα, δεν μπορούν να εκταμιευτούν οι ετήσιες επιχορηγήσεις, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νόμιμη εκπροσώπηση του οργανισμού, δηλαδή Δ.Σ., προκειμένου να τις παραλάβει.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ορχήστρας και των πρωτοβουλιών που έχει πάρει το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, χθες πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σύσκεψη, αυτή τη φορά στην οδό Μπουμπουλίνας, με εκπροσώπους των εργαζομένων της Καμεράτα ΜΕΟΕ, τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Νίκο Θεοχαράκη, τον γ.γ. της ΠΟΘΑ Κώστα Κεχαγιόγλου και εκπροσώπους της, τον Μαέστρο Γιώργο Πέτρου και τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου, του Μεγάρου και των εργαζομένων. Η προσπάθεια είναι να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων και το μέλλον της ορχήστρας. Η όποια απόφαση θα ληφθεί στη βάση του διαχειριστικού ελέγχου που αναμένεται να αποκαλύψει την ακριβή οικονομική κατάσταση της ορχήστρας με το χρέος και τις υποχρεώσεις του παρελθόντος και βέβαια σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της "Αυγής", το υπουργείο προσανατολίζεται σε λύση μέσω του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην κατεύθυνση δηλαδή της ένταξης της Ορχήστρας στον ΟΜΜΑ, ενώ παραμένει σπαζοκεφαλιά με ποιον ακριβώς τρόπο θα καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό, δεδομένου ότι το Μέγαρο δηλώνει ανοιχτό να δεχτεί οποιαδήποτε λύση του προταθεί, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι βιώσιμη και το ίδιο δεν θα αναλάβει ούτε τα χρέη του παρελθόντος ούτε οποιαδήποτε επιβάρυνση λειτουργικών αναγκών στον προϋπολογισμό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL