Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ο διαχρονικά επίκαιρος Γιάννης Χρήστου

Για δύο μόνο παραστάσεις, σήμερα και αύριο, τα εμβληματικά έργα του πρωτοπόρου Γιάννη Χρήστου «Η κυρία με τη στρυχνίνη», «Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος» και «Αναπαράστασις ΙΙΙ: Ο πιανίστας», υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. Στο κτήριο της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, στις 8.30 μ.μ.

Για τα παιδιά του εμφυλίου

Οι ομάδες πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων, Νεάπολης και πλατείας Βικτωρίας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Παιδιά του εμφυλίου - θρυμματισμένες μνήμες». Αφηγήσεις των εμπειριών αυτών των παιδιών θα κάνουν οι ηθοποιοί Ελένη Καλαρά, Σταύρος Καλός, Ισίδωρος Σταμούλης, Οδυσσέας Σταμούλης, Αλκμήνη Σταυρουλάκη και Νίκος Κάπιος και θα τραγουδήσουν οι Βασίλης Μηλιώνης και Νεκταρήλια Τσομπάνογλου, με τη συνοδεία στο πιάνο και τη σύμπραξη του Στάθη Ουλκέρογλου. Στο Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Άη-Στράτη (Ασωμάτων 31, Κεραμεικός), στις 8.30 μ.μ.

Ένας οραματιστής Έλληνας πολεοδόμος

Για το έργο του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα, πολεοδόμου Τάκη Χ. Ζενέτου, συζητούν οι αρχιτέκτονες και οι πανεπιστημιακοί Πάνος Δραγώνας, Λυδία Καλλιπολίτη, Μανώλης Μαρμαράς και Γιώργος Τζιρτζιλάκης, στο πλαίσιο της έκθεσης "Tomorrows", της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, στις 7 μ.μ.

Φεστιβάλ Αθηνών

Ο ταλαντούχος Γάλλος σκηνοθέτης Ζιλιέν Γκοσλέν μεταφέρει στη σκηνή το βιβλίο του Μισέλ Ουελμπέκ «Στοιχειώδη σωματίδια», που έχει ως θέμα του την παρακμή του θεσμού της οικογένειας και, κατά προέκταση, ολόκληρης της κοινωνίας. Στην Πειραιώς 260, στις 8 μ.μ.

Jazz στον Κήπο

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Μάρθας Μορελεόν και πολλή latin jazz, στο σημείο Αστέρι του Εθνικού Κήπου. Στις 7.30 μ.μ.

DM Trio

Τo jazz τρίο του Δημήτρη Μουτάφη, με άλλους δύο μουσικούς στα ντραμς και το ηλεκτρικό πιάνο να συμπληρώνουν το μπάσο του και με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Πέγκυς Ζάρριυ, στο Café του Νομισματικού Μουσείου. Στις 9 μ.μ.

Monsieur Minimal

Ο Monsieur Minimal, με τους τρεις άλλους μουσικούς που συναπαρτίζουν την μπάντα του στο Roof Stage του Gazarte. Στις 10 μ.μ.

Διαφορετικό ελληνικό τραγούδι

Ο Βασίλης Φλώρος στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού». Στις 9 μ.μ.

Postmodern Jukebox

Οι δωδεκαμελείς Postmodern Jukebox, πάντα μαζί με τη μόνιμη τραγουδίστριά τους Ariana Savalas στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στη Μονή Λαζαριστών. Στις 9.30 μ.μ.

Ο Σαίξπηρ... αλλιώς!

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Λιπάσματα του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας παρουσιάζεται η παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», της θεατρικής ομάδας «Ιδέα», στον πολυχώρο Λιπασμάτων, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9.30 μ.μ.

Θέατρο στην Ελευσίνα

Για δύο παραστάσεις, σήμερα και αύριο, το θεατρικό έργο του Μιλτιάδη Χουρμούζη «Ο γάμος του Λεπρέντη», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου, στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9.15 μ.μ.

Οι νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού

Ο ερμηνευτής Γιώργος Περρής και ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Σαμόλης συνομιλούν με την Τασούλα Επτακοίλη στον Ιανό. Στις 8.30 μ.μ.

Ένας αρχαίος πύργος στην Άνδρο

Εκδήλωση για τον αρχαίο πύργο του Αγίου Πέτρου στην Άνδρο, με τη συμμετοχή έγκριτων αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων και του δημάρχου Γαυρίου παρουσιάζουν η Εταιρία Κυκλαδικών Μελετών και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Γαυρίου. Στη Στοά Του Βιβλίου, στις 7 μ.μ.

Εικαστικά σε ένα βιβλιοπωλείο

Εγκαίνια της έκθεσης του Σωτήρη Ιατρίδη «Τοπία», στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Αμερικής 13). Στις 9 μ.μ.

Η ακόμα επιζητούμενη ισότητα των φύλων

Ομιλία της γενικής γραμματέως Ισότητας Των Φύλων Φωτεινής Κούβελα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στις 8.30 μ.μ.

Αρχαίες επιγραφές

Τριήμερο συμπόσιο επιγραφικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανώλη Ανδρόνικου 6). Στις 8.30 μ.μ.

Ο ανεκτίμητος πλούτος των βιβλίων

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης εκδήλωση για παιδιά εννέα μέχρι δώδεκα ετών με θέμα τα ταξίδια στη λογοτεχνία και υπεύθυνη την παιδαγωγό Χριστίνα Δερμετζή. Στην ΔΒΘ (Εθνικής Αμύνης 27) στις 11 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL