Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ο Ρίτσαρντ Φορντ στην Αθήνα

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός συγγραφέας Ρίτσαρντ Φορντ δίνει διάλεξη, την οποία διοργανώνει το Αμερικανικό Κολέγιο και θα προλογίσει ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής. Στις 7 μ.μ.

Τζαζ στο ΚΕΤ

Ο σαξοφωνίστας Ilan Manouach, ο ντράμερ Στέφανος Χυτήρης και ο σπουδαίος κοντραμπασίστας Pascal Niggenkemper σε μια βραδιά περιήγησης στον αυτοσχεδιασμό με αφετηρία την jazz στο «ΚΕΤ» (Κύπρου 91A & Σικίνου 35A, Κυψέλη). Στις 9 μ.μ.

Greek Freak στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το αυτοσαρκαστικό, αυτοαναφορικό βαριετέ "Greek Freak / Αll star game", με πρωταγωνιστή έναν χορό σεσημασμένων καλλιτεχνών, καταδικασμένων από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Διαδικτύου να βρίσκονται ισοβίως επί σκηνής με την υποχρέωση να διασκεδάζουν και να γοητεύουν κοινό και κριτικούς, παρουσιάζει, απόψε και αύριο, η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος και ο Σίμος Κακάλας στο Θέατρο Ολύμπια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 9 μ.μ.

Η «Θεία Κωμωδία» της κρίσης

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Γιανναρά «Πτώση - Κρίση - Κόλαση», στην οποία θα μιλήσουν ο θεολόγος Βασίλης Ξυδιάς, ο πανεπιστημιακός Διονύσης Σκλήρης και ο συγγραφέας, στο βιβλιοπωλείο «Άπειρος Χώρα» (Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια). Στις 7.30 μ.μ.

Βιβλίο για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Στήκα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων - Οι ερευνητές ξεκλειδώνουν τα μυστικά του αρχαιότερου μηχανικού σύμπαντος» (εκδότης του είναι ο ίδιος ο συγγραφέας και διατίθεται αποκλειστικά στο βιβλιοπωλεία Public), στην οποία θα συνομιλήσουν ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, το μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο και ειδικός στην αρχαία τεχνολογία Θεοδόσης Τάσιος και ο συγγραφέας, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, στο αμφιθέατρο του Ευγενίδειου Πλανητάριου. Στις 7.30 μ.μ.

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα "Η Μύρτις στο σχολείο μας", όπου θα παραστεί και ο δημιουργός της Μύρτιδας, καθηγητής Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Παπαγρηγοράκης. Οδός Ανδ. Παπανδρέου 107, στις 10 π.μ.

Ο θρίαμβος του Eurobasket

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον θρίαμβο του Eurobasket του 1987, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Φασούλας συναντούν το κοινό στο καφέ του Ιανού και θυμούνται τις κρίσιμες στιγμές εκείνης της βραδιάς. Μαζί τους στις “Απρόβλεπτες συναντήσεις” η Μαργαρίτα Πουρνάρα. Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ.

Athens Open Air Film Festival

Έναρξη του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο της Αθήνας σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την προβολή της ταινίας του Νιλ Τζόρνταν «Η παρέα των λύκων», στον χώρο της Πειραιώς 260. Στις 9.30 μ.μ.

Καλό αμερικανικό rock του σήμερα

Τo αμερικανικό rock τρίο Wand εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας στο «Six D.O.G.S». Στις 9.30 μ.μ.

Στο Βαφοπούλειο

"Βραδινό εγχόρδων" τιτλοφορείται η συναυλία που δίνουν οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου της Θεσσαλονίκης, με είσοδο ελεύθερη, στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL