Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C19.8°C
2 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
14.6°C19.6°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C16.6°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C16.1°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
15.2°C15.2°C
1 BF 63%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Αλφρέντ Ροσμέρ «Η Μόσχα του Λένιν»

Στην εποχή του Λένιν

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλφρέντ Ροσμέρ «Η Μόσχα του Λένιν» (εκδόσεις Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο), για το οποίο θα μιλήσουν ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ημέτερος της “Αυγής” Άλκης Ρήγος, η μεταφράστριά του Δήμητρα Κυρίλλου και ο Κώστας Πίττας εκ μέρους του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου, στη Γιορτή του Βιβλίου, στο Θησείο. Στις 8.30 μ.μ.

Ένα «Φορτηγό» στις Κυκλάδες

Η πολύ επιτυχημένη παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου, με τη νέα ματιά του στο σύνολο των τραγουδιών του πρώτου δίσκου του «Φορτηγό», με τη συμμετοχή των Κατερίνας Πολέμη, Θέμου Σκανδάμη και Εύης Μάζη και τη λιτή συνοδεία μόνο δύο σολίστ της κιθάρας / μπουζουκιού και του μπάσου στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Στις 9 μ.μ.

Ο ΚάπαΒήτα κοντά στη θάλασσα

Συναυλία του ΚΒ (Κωνσταντίνου Βήτα) στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Έλενα Χουζούρη

Το περιοδικό “Κλεψύδρα” απονέμει το βραβείο πεζογραφίας 2016 στο βιβλίο της Έλενας Χουζούρη «Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ», σε μια εκδήλωση που θα προλογίσει η Κατερίνα Σπυροπούλου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Νικολέττα Βλαβιανού και Ελένη Φίλιππα και θα πραγματοποιηθεί στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ (Σόλωνος 101). Στις 8.30 μ.μ.

Το Ολοκαύτωμα στην ποίηση

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής (στα ελληνικά και τα αγγλικά) του Ιωσήφ Βεντούρα «Ταναΐς» -που θέμα έχει τους διωγμούς των Εβραίων της Κρήτης από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της Κατοχής-, από τον ποιητή Λεωνίδα Κακάρογλου, με τον ίδιο τον Ι. Βεντούρα να διαβάζει αποσπάσματα. Στη συναγωγή Ετζ Χαγίμ (πάροδος Κονδυλάκη), Χανιά, στις 8 μ.μ.

“Ανάψτε τα φώτα!”

Η παράσταση «Άναψε τα φώτα!» της χορευτικής ομάδας «Κι αν πέσω; Θα ξανασηκωθείς», που αποτελείται από ΑμεΑ, στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με ελεύθερη είσοδο. Στις 8.30 μ.μ.

«Για μιαν Ελένη»

Η θεατρική παράσταση «Για μιαν Ελένη», η οποία αποτελείται από μια σύνθεση χιώτικων μοιρολογιών με πέντε τραγωδίες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Φεβρωνίας Μάγιου και Λένιας Ξενάκη και πρωταγωνίστριες τις ίδιες και την (επίσης και τραγουδίστρια) Μίτσυ Ακογιούνογλου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 9 μ.μ.

“Ιφιγένεια” στην Πλάκα

Μια διαφορετική εκδοχή της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», από έναν εξίσου διαφορετικό θίασο, στο Παλαιό Πανεπιστήμιο, στην Πλάκα. Στις 9 μ.μ.

Παιδικό θέατρο

Το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Νικαίας - Ρέντη παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Ξανθούλη «Τύμπανο τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα», στο Δημοτικό Θέατρο Ρέντη Μίκης Θεοδωράκης, με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Μουσική βραδιά στο Καπανδρίτι

Η Λένα Αλκαίου στο μουσικό στέκι «Στης Δήμητρας την αυλή», στο Καπανδρίτι (Λεωφόρος Καπανδριτίου - Καλάμου 38). Στις 9.30 μ.μ.

Ψυχαναλυτική μεταβίβαση

Παρουσίαση του βιβλίου της Ράντμιλας Ζυγούρη «Ο άγνωρος δεσμός: Για τη μεταβίβαση στην ψυχανάλυση» (εκδόσεις Κουκκίδα), για το οποίο η συγγραφέας θα συζητήσει με τις Άννα Αγγελοπούλου, Ελένη Ζησοπούλου και Ελένη Τζαβάρα, με συντονίστρια την Ελισάβετ Κούκη (άπασες ψυχαναλύτριες), στο Polis Café. Στις 8 μ.μ.

Ινδικός χορός

Κλασικοί ινδικοί χοροί από τη Shira Whitman, την οποία θα συνοδεύουν δύο μουσικοί στο σιτάρ και την τάμπλα, στον Ιωνικό Σύνδεσμο (Λεωφόρος Ηρακλείου 251 και Τσουρουκτσόγλου), με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 μ.μ.

Περιπατητική «ανάγνωση»

Λογοτεχνική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη, με ξεναγό την Εύη Καρκίτη και αφετηρία την πλατεία Αγίας Σοφίας. Στις 6.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL