Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ο Φοίβος στην Ταράτσα!

Ξεκίνημα της «Ταράτσας» του Φοίβου Δεληβοριά που θα περιμένει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη τους Αθηναίους σε ένα ευάερο και... ευσελήνιο (!) σημείο της πόλης, αν και στο βιομηχανικών καταβολών Γκάζι. Προσκεκλημένοι δικοί του και του Σπύρου Γραμμένου -με τον οποίο μοιράζονται τα χρέη του οικοδεσπότη- για το πρώτο διήμερο είναι η Νατάσσα Μποφίλιου, ο ηθοποιός και τραγουδιστής Θανάσης Αλευράς και ο stand up κωμικός Λάμπρος Φισφής. Ιερά Οδός 13-15, στις 9 μ.μ.

Ελληνικός εικαστικός μοντερνισμός

Εγκαίνια της έκθεσης της Εθνικής Πινακοθήκης «Ομάδα Τέχνη - 100 Χρόνια. Οι πρώτοι Έλληνες μοντερνιστές και ο Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Βυζαντινό Μουσείο όπου φιλοξενείται. Στις 7.30 μ.μ.

Στους βράχους του Βύρωνα

Ο Μίλτος Πασχαλίδης έχει συχνά εκφράσει την αγάπη του για το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα και τα περισσότερα από τα είκοσι δύο χρόνια της μέχρι τώρα διαδρομής του παίζει τουλάχιστον μια φορά κάθε καλοκαίρι εκεί. Δεν είναι παράξενο λοιπόν ότι και εφέτος επέλεξε να ξεκινήσει τη θερινή περιοδεία του από τον ίδιο φιλόξενο χώρο συνοδευόμενος από εξαμελές σχήμα εκλεκτών σολίστ. Στις 9 μ.μ.

Κλασική των κλασικών

Συναυλία της ΚΟΑ με σολίστ την πιανίστρια Ευγενία Παπαδήμα και υπό τη διεύθυνση του Christoph Poppen με έργα Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 9 μ.μ.

Εγκέφαλος και τροφή

Ομιλία του διεθνούς Αργεντινού βιολόγου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες Marcelο Rubinstein με θέμα «Ο ρόλος των γονιδίων του εγκεφάλου στη ρύθμιση της πρόσληψης τροφής και στην παχυσαρκία» στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 7μ.μ.

Περί αλληλέγγυας οικονομίας

Ομιλία του φιλοσόφου και συνιδρυτή του Ινστιτούτου της Φιλοσοφίας της Απελευθέρωσης και του Διεθνούς Δικτύου Solidarius με θέμα «Οικονομικά κυκλώματα αλληλεγγύης και απελευθέρωση παραγωγικών δυνάμεων» στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς. Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου, στις 7 μ.μ.

Ποια Αριστερά;

Το βιβλίο του Γιώργου Χ. Σωτηρέλη "Ποια Αριστερά; ανιχνεύοντας την προοδευτική ταυτότητα στην Ευρώπη της κρίσης" (εκδ. Πόλις) παρουσιάζεται στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με τον συγγραφέα συζητούν οι Θανάσης Γιαλκέτσης, Μιχάλης Κυριακίδης, Τάσος Παππάς, Αγγελική Σπανού, Παύλος Τσίμας. Στις 7 μ.μ.

«Στην τελευταία στροφή»

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Ρένας Μαραζιώτη που παρουσιάζεται στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού με ομιλητές τον δημοσιογράφο Διονύση Σκαλτσά, τον μουσικό Ρόμπερτ Ουίλιαμς και την εκδότρια Ελένη Κεκροπούλου. Αγ. Σοφίας 1 & Λ. Κηφισίας, Ν. Ψυχικό, στις 8 μ.μ.

Ποίηση στο «Polis Café»

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Ιωάννη Παπουτσάκη «Εξόριστα καλοκαίρια» της οποίας αποσπάσματα θα διαβάσουν και θα μιλήσουν για αυτή οι ηθοποιοί Λίλα Καφαντάρη, Λευτέρης Ελευθεριάδης και Όλγα Μουργελά και η δημοσιογράφος Εύη Φιαμέγκου, με συντονιστή τον Νίκο Γιαννόπουλο ενώ θα τραγουδήσει ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος. Στοά του Βιβλίου, στις 8 μ.μ.

«Ατέλειωτο καλοκαίρι»

Προβολή του κλασικού ντοκιμαντέρ για το σερφ «The Endless Summer» που γύρισε τη δεκαετία του '60 ο Αμερικανός Μπρους Μπράουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL