Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Μεγάλη ιδέα» στο Εθνικό

«Μεγάλη ιδέα» στο Εθνικό

Ολοκληρώνεται απόψε ο κύκλος της δράσης «Συνέβη στην Ελλάδα» με την παρουσίαση της «Μεγάλης ιδέας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου. Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, στις 5.30 μ.μ.

Στο Gazarte

«Ο Rufus Wainwright σε απρόβλεπτα τραγούδια» είναι ο τίτλος της παράστασης που δίνει ο δημοφιλής τραγουδοποιός, ερμηνευτής και συνθέτης του λυρικού θεάτρου που εμφανίζεται στο Gazarte απόψε, στις 10 μ.μ. Βουτάδων 32-34, Γκάζι.

Συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Μια ξεχωριστή συναυλία θα δώσουν στο Ανοιχτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου και η Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη στο πλαίσιο των «Καλλιτεχνικών Δημιουργιών» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου, στις 8.30 μ.μ. Θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με συνθέσεις γνωστών Ελλήνων και ξένων δημιουργών υπό τη διεύθυνση των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Δημήτρη Καραβέλη και Αντώνη Μυτακίδη. Μαζί τους συμπράττουν οι νεαροί σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης και Ηλίας Διαμαντάκης, καθώς και η μέτζο σοπράνο η Βιβή Σκούρτη. Νάξου και Σταυράκη, είσοδος ελεύθερη.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα

Έργα των Χρήστου Χατζή, Καρλ Ράινεκε και Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι ερμηνεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα. Θα ακουστούν τα έργα του Χρήστου Χατζή «The isle full of noises», του Καρλ Ράινεκε «Κονσέρτο για φλάουτο, έργο 283» και του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι «2η Συμφωνία, έργο 17». Συμπράττουν ο Έλληνας αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ και ο Ιταλός φλαουτίστας Mario Caroli. Στις 9 μ.μ.

«Ο Καραγκιόζης»

Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης», έργο της Λένας Κιτσοπούλου, που διακρίθηκε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μονοδράματος και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Pafos 2017 παρουσιάζεται απόψε, αύριο και μεθαύριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου. Πειραιώς 206, στις 9 μ.μ.

Αναιρέσεις

Με κεντρικό σύνθημα "Κάτω η τέχνη σας, κάτω ο έρωτάς σας, κάτω το σύστημα σας - Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία”, το φεστιβάλ "Αναιρέσεις" ανοίγει σήμερα τις πύλες του στη Γεωπονική Σχολή και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Karma To Burn, Quantic, Φωτεινή Βελεσιώτου και Χειμερινοί Κολυμβητές, Βέβηλος και Social Waste είναι μερικοί από τους φετινούς καλεσμένους.

Βιβλίο

Η μονογραφία του Νεκτάριου Γεώργιου Κωνσταντινίδη “Καγκουρώ του Βασίλη Κατσικονούρη: μια σημειολογική προσέγγιση”, παρουσιάζεται στη Νομική Αθηνών (αίθουσα Α Μαθηματικών, στο ισόγειο, είσοδος από Σόλωνος). Μιλούν οι Μ. Θωμαδάκη, Π. Κακολύρης, Β. Κατσικονούρης, Κ. Θεοδωράτου και ο συγγραφέας. Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL