Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Η τέχνη της ψηφίδας

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του εργαστηρίου ψηφιδωτού της ΑΣΚΤ Δάφνη Αγγελίδου θα δώσει μια διάλεξη για την Ιστορία αυτής της δύσκολης μα και τόσο εντυπωσιακής εικαστικής τεχνικής στο πλαίσιο της έκθεσης Σύγχρονο Ψηφιδωτό που συνδιοργανώνουν η ΑΣΚΤ και το ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» (Φωκίωνος Νέγρη 16, 7 μ.μ.).

Έκθεση νέων εικαστικών

Εγκαίνια της έκθεσης “Εισαγωγή IV - Μικρό Αντικείμενο Α”, στην οποία συμμετέχουν επτά νέοι εικαστικοί, άπαντες φοιτητές της ΑΣΚΤ, οι Δήμητρα Ζερβού, Μαριλία Κολυμπίρη, Κυριάκος Μητρόπουλος, Αναστασία Παύλου, Julius - Christian Schreiner, Γιώργος Σταματάκης και Ελένη Τσαμαδιά. Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα τέχνης του πολυχώρου «Ιανός», στις 8 μ.μ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Μικρή Άρκτος και την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού.

Κρίση και ΜΜΕ

Παρουσίαση του βιβλίου της ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέπης Ρηγόπουλου «Η εικόνα της Ελλάδας στα ΜΜΕ - Πολιτισμική περηφάνια και προκατάληψη» (εκδόσεις Ι. Σιδέρης). Το βιβλίο συνοψίζει τα συμπεράσματα μιας μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της «επταετίας των Μνημονίων» το Εργαστήριο Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος ΕΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση της συγγραφέως. Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Εφήμερος, Φωτεινή Λαμπρίδη και Γιώργος Σταματόπουλος, η ψυχοθεραπεύτρια Τέσση Λαζαράτου και ο γνωστός γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 8 μ.μ.)

Το ζειν... παιγνιωδώς στην ψηφιακή εποχή μας

Πραγματοποιείται για άλλη μια φορά η διεπιστημονική ημερίδα «Net and Zelda: Internet Stories and Video Games», η οποία διοργανώνεται από το GameLab του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και σαν σκοπό έχει να καταδείχνει τους προβληματισμούς για το Διαδίκτυο και τα video games (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα, 8 μ.μ.).

Διαχρονικός Διονύσιος Σολωμός

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ Κατερίνα Τεκτοπούλου θα παρουσιάσει το κλασικό πόνημα του Διονυσίου Σολωμού «Η γυναίκα της Ζάκυνθος» στη νέα έκδοση του ΜΙΕΤ. Θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από τους ηθοποιούς Δημήτρη Ναζίρη, Έφη Σταμούλη και Νίκο Ράμμο (Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108, στις 8 μ.μ.).

Ανατρεπτικό θέατρο

Έκτακτη παράσταση του θεατρικού έργου «Δηλητήριο» της Λοτ Φέικεμανς σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Φουαγιέ κτηρίου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη).

Ποδοσφαιρικός «Θρύλος»

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κρεμμύδα «Ερυθρόλευκη τρέλα - Κόκκινες τουλίπες στον Κολωνό». Ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου Βασίλης Κορδόσης, οι συγγραφείς Βασίλης Λαδάς και Αντώνης Μαστραπάς, ο σύμβουλος προγραμματισμού και ανάπτυξης Δήμου Πειραιά Πέτρος Κόκκαλης και η διευθύντρια πολιτισμού του ιδίου δήμου Λίτσα Μπαφούνη (Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 και Καραολή και Δημητρίου, 8 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL