Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
"YouGoCulture" / "YouGoCulture": Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"YouGoCulture" / "YouGoCulture": Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού

Όταν "η παγκόσμια γλώσσα του πολιτισμού" γίνεται ο δίαυλος επικοινωνίας της επιστημονικής γνώσης και των πολιτών, τότε γεννιέται το "YouGoCulture". Πρόκειται για τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης που έχει στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Με ποιον τρόπο; Μέσω εικονικών ξεναγήσεων σε προορισμούς της Ελλάδας.

Πρώτοι προορισμοί; Ο Μυστράς, το Λαύριο και το Σούνιο, ο Μαραθώνας, οι Μυκήνες, η Αρχαία Ολυμπία, η Μεσσήνη, η Επίδαυρος και η Αθήνα. Σύντομα, οι "εικονικοί τουρίστες" θα μπορούν να επισκεφθούν τη Δήλο, την Κνωσσό, τους Δελφούς και την Ελευσίνα.

Η δομή της πλατφόρμας περιλαμβάνει εικονικές ξεναγήσεις (virtual tours) προορισμών της επικράτειας, το περιεχόμενό των οποίων αναπτύσσεται με σημείο αναφοράς αρχαιολογικούς χώρους και τα επιμέρους μνημεία τους ή σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος (myth), αλλά και των ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών ακτινωτά, με επιμέρους σημεία ενδιαφέροντος κυρίως πολιτιστικής και τουριστικής διάστασης (experience). Το πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό και τα συνοδευτικά κείμενα διατίθενται στην αγγλική γλώσσα.

Το "YouGoCulture" ξεκίνησε τη λειτουργία του ως πρωτοβουλία του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η δράση αναπτύσσεται στο πλαίσιο του act4Greece, του προγράμματος συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) της ΕΤΕ, με στρατηγικούς συνεργάτες τα κοινωφελή ιδρύματα Ωνάση, Ιωάννη Σ. Λάτση, Μποδοσάκη κ.ά.

Περισσότερα στο http://yougoculture.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL