Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

“Το αρχαίο δράμα σήμερα” στο ΙΜΚ

“Κακογιάννης και τραγωδία” είναι το θέμα της συνάντησης του εργαστηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Το αρχαίο δράμα σήμερα”. Ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, διδάκτωρ και διδάσκων του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει το τραγικό στοιχείο στις ταινίες του σκηνοθέτη, ενώ ο Γιάγκος Ανδρεάδης θα συνδέσει το κινηματογραφικό έργο με την παρουσία του Κακογιάννη ως σκηνοθέτη τραγωδίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί από χορευτές και ηθοποιούς που μετέχουν στα εργαστήρια χορευτικό δρώμενο, σε διάλογο με τον λόγο της Κασσάνδρας από τις Τρωάδες σε χορογραφία Φάνη Καφούσια και διδασκαλία λόγου Γιάννη Τράντα. Πειραιώς 206, στις 7 μ.μ.

Platforms Project 2017

Δεύτερη ημέρα της διημερίδας της AICA Hellas, της Εταιρείας των Ελλήνων Τεχνοκριτών, στο Platforms Project 2017 στο Κέντρο Τεχνών της οδού Χαρίλαου Τρικούπη 121, με τίτλο “Οι θεσμικές συνθήκες, το κοινωνικό και το οικονομικό πλαίσιο εργασίας και συμμετοχής στην εικαστική ζωή των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα σήμερα” από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Μιλούν οι Δημήτρης Παυλόπουλος, Μάριος Σπηλιόπουλος, Συραγώ Τσιάρα, Χάρης Σαββόπουλος, Ανδρέας Μαράτος, Χάρις Κανελλοπούλου και Σωζήτα Γκουντούνα. Μετά το διάλειμμα θα ακολουθήσει στις 7 μ.μ. ομιλία των Νίκου Τρανού, Μάνου Στεφανίδη, Μπίας Παπαδοπούλου και Χριστόφορου Μαρίνου. Το Platforms Project 2017 συνεχίζεται έως τις 25 Μαΐου και περιλαμβάνει βίντεο και περφόρμανς από 42 ομάδες από 17 χώρες σε επιμέλεια Άρτεμις Ποταμιάνου.

Βιβλίο

“Το Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας - οδηγός των μνημείων και της Ιστορίας του” (εκδ. Ολκός) των Μάρως Καρδαμίτση - Αδάμη και Μαρίας Δανιήλ, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Χατζηστεργίου, Τάσος Μπίρης, Ελένη Μαΐστρου, Μαρία Θερμού και οι συγγραφείς. Συντονίζει η εκδότρια Ειρήνη Λούβρου.

“Ο Πλατέρο κι εγώ”

Το μουσικό παραμύθι, ελεγεία της Ανδαλουσίας “Ο Πλατέρο κι εγώ” παρουσιάζεται για τελευταία βραδιά στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο από την πρώτη πλήρη έκδοση του βιβλίου. Στον ρόλο του αφηγητή - τραγουδιστή εμφανίζεται ο βαρύτονος Σπύρος Σακκάς και τη μουσική ερμηνεύει ο κιθαριστής Νίκος Ζάρκος. Συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Θερβάντες του και του Κέντρου Φωνητικών Τεχνών. Στις 9 μ.μ.

Απονομή βραβείων Public

Απονέμονται τα βραβεία Public σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Παλλάς σε παρουσίαση Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Έναρξη στις 7.30 μ.μ. Συμμετέχει η Μαρίζα Ρίζου και το Λύκειο Ελληνίδων.

Bob Festival

Στο πλαίσιο του Bob Festival που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στην οδό Πειραιώς 260, απόψε παρουσιάζονται τα έργα “Γ.Τ.Π” σε σκηνοθεσία Κ. Λεβάντης στις 7.15 μ.μ. και στις 9.30 μ.μ. το έργο “ Περιστατικά” σε σκηνοθεσία Ν. Μπούκλη. Αίθουσα Ε. Στην Αίθουσα Η στις 7 μ.μ. ο δεύτερος προκριματικός του διαγωνισμού Scratch Night.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL