Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

"Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ"

Το έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» παρουσιάζεται σε απευθείας μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 9 το βράδυ, με ελληνικούς υπότιτλους. Ενδείκνυται για άτομα άνω των 12 ετών. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Τζέιμς Μακ Ντόναλντ.

Με τον Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας

Ο Αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας συνομιλεί με τον Γιώργο - Ίκαρο Μπαμπασάκη, τον Αλέξη Αλάτση, τη Σοφία - Μαρία Κικιλίντζια, τη Σταυρούλα Κοντοπούλου και τη Ζωή Μυλωνά, με αφορμή την παράσταση “Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άντρες”, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας - Β’ Σκηνή (Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη). Στις 7 μ.μ.

Generations: A Family Festival

Δεύτερη ημέρα για το φεστιβάλ Generations: A family festival, του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με πολλές μουσικές και δρώμενα. Είσοδος ελεύθερη. Από τις 5 μ.μ.

“Ορφέας και Ευρυδίκη”

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει την όπερα του Γκλουκ “Ορφέας και Ευρυδίκη”, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (Πλ. Γεωρ. Α 31, Πάτρα). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Φεστιβάλ μουσικής για παιδιά

Μουσικοί από διαφορετικά είδη και στυλ, αλλά και από διάφορα μέρη του κόσμου θα επιχειρήσουν να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης της μουσικής τους σε παιδιά, συμμετέχοντας στο Big Bang Festival, που πραγματοποιείται από σήμερα σε διάφορους χώρους της Στέγης, αλλά και εκτός αυτής. Περιλαμβάνει συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια που θα είναι προσβάσιμα, σήμερα και αύριο, για σχολεία, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαΐου για κοινό κάθε ηλικίας.

“Το ταξίδι των χρωμάτων”

Η παιδική - εφηβική έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής “Το ταξίδι των χρωμάτων” του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, εγκαινιάζεται σήμερα, στις 7 μ.μ., στο αίθριο της Πινακοθήκης.

“Λαμπεντούζα”

Το έργο του Άντερς Λουστγκάρτεν “Λαμπεντούζα”, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, παρουσιάζεται στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από σήμερα έως την Κυριακή 21 Μαΐου. Στις 9 μ.μ.

“Ευτυχισμένες οικογένειες”

Το βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη “Ευτυχισμένες οικογένειες” (εκδόσεις Μεταίχμιο), παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24). Θα μιλήσουν οι Τίνα Μανδηλαρά και Εριφύλη Μαρωνίτη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα. Στις 8.30 μ.μ.

«Αρχαία τοπογραφικά όργανα»

Ο Παναγιώτης Βασιλάτος, επικ. καθηγητής ΕΜΠ, μιλάει για τα «Αρχαία τοπογραφικά όργανα» στο πλαίσιο της σειράς Σεμιναρίων Εμβάθυνσης στην Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, στο κτήριο Αβέρωφ, στο Αμφιθέατρο 22 του ΕΜΠ. Στις 7 μ.μ.

“Athens jewelry week”

Ξεκινά το τετραήμερο “Athens jewelry week”, με εκθέσεις, δράσεις και διαλέξεις αφιερωμένες στους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, την τέχνη τους και τις πρωτότυπες δουλειές τους, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Στις 7 μ.μ.

“πENDε”

Η χορογραφία - δραματουργία του Γιάννη Μπαγουρδή “πENDε” παρουσιάζεται στο Θέατρο Olvio (Ιερά Οδός 67) από σήμερα και για οκτώ ακόμη παραστάσεις. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL