Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Επίτιμος διδάκτορας μουσικής ο Μίκης

Σε επίτιμο διδάκτορα μουσικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγορεύτηκε ο Μίκης Θεοδωράκης. Το σχετικό ψήφισμα επιδόθηκε στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη από τον πρύτανη Κώστα Γουλιάμο και τον κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής Λοΐζο Συμεού, που τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του. Συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για τη μουσική, την τέχνη, την Παιδεία, τον ανθρωπισμό και πολιτισμό, αλλά και για την αγαπημένη του Κύπρο.

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Κρανάς

Ένας καλός και διακριτικός ηθοποιός, που έχαιρε εκτίμησης από τους συναδέλφους του, ο Γιάννης Κρανάς, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Διακρίθηκε σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους του κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, όπως ο Δαρείος, ο Τυνδάρεω, αλλά και ο βαρώνος Μιγχάουζεν. Είχε αποφοιτήσει από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης, το Αμφιθέατρο, το Θέατρο Προσκήνιο, το Θέατρο Εξαρχείων, πολλά ΔΗΠΕΘΕ, το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή κ.ά.

Απεβίωσε η Εμανουέλ Μπερνχάιμ

Σε ηλικία 60 ετών πέθανε στο Παρίσι η μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος Εμανουέλ Μπερνχάιμ, που είχε τιμηθεί με το βραβείο Médicis. Το έργο της χαρακτηρίζεται για την ευαισθησία και τις συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο.

Το τελευταίο βιβλίο της «Όλα τελείωσαν καλά», που κυκλοφόρησε το 2013, αφηγείται την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του πατέρα της, του συλλέκτη έργων τέχνης Αντρέ Μπερνχάιμ, ο οποίος διάλεξε τον θάνατο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που τον είχε αφήσει ανήμπορο. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία της «Σταλόνε», «Παρασκευή βράδυ», «Ένα ζευγάρι», «Η γυναίκα του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL