Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Κηδεύεται στα Χανιά η Μαίρη Τσώνη

Στο Ακρωτήρι Χανίων κηδεύεται σήμερα η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαίρη Τσώνη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών. Γνωστή στον κινηματογραφικό χώρο από τη συμμετοχή της στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, όπου υποδύονταν τη μικρή αδερφή, είχε πρωτοεμφανιστεί στον καλλιτεχνικό χώρο της Αθήνας ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος Mary & the Boy πλάι στον Αλέξανδρο Βούλγαρη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στο «Κακό» του Γιώργου Νούσια, καθώς και στην ταινία του Γιώργου Παναγιωτόπουλου «Τα οπωροφόρα της Αθήνας».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος της νεαρής ηθοποιού και τραγουδίστριας οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Τιμή για τον Πάολο Οντόρικο

Τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος εταίρου απονέμει την Τετάρτη 17 Μαΐου στον καθηγητή Πάολο Οντόρικο το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ. Ο Π. Οντόρικο είναι καθηγητής της Λογοτεχνίας και της Ιστορίας του Πολιτισμού του Βυζαντινού και Νεοελληνικού Κόσμου και της ΝΑ Ευρώπης και διευθυντής σπουδών στην École des Ηautes Études en Sciences Sociales. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ, στο κτήριο ΜΕΛΙΣΣΑ, στην οδό Βασ. Όλγας 36, στις 7 μ.μ. Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα εκφωνήσει ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Βασίλης Κατσαρός και ο τιμώμενος θα κάνει ομιλία με θέμα «Ο χρόνος της αυτοκρατορίας».

Ένα εισιτήριο, τρεις ταινίες

Τρεις ταινίες που έκαναν αίσθηση τον φετινό χειμώνα προβάλλονται σήμερα στο Άστυ με κοινό εισιτήριο. Πρόκειται για το “Paterson” του Τζιμ Τζάρμους, που προβάλλεται στις 6 μ.μ., την “Υπηρέτρια” του Παρκ Τσαν-Γουκ στις 8.05 μ.μ. και το “Gimme Danger” επίσης του Τζάρμους στις 10.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL