Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Καταλίν Λάντικ, «All the in-between spaces»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μίτι Χένριετ, η Καταλίν Λάντικ, η Πίνα Μπους και ο Πάνος Χαραλάμπους παρουσιάζουν το «All the in-between spaces», μια σειρά από συναυλίες και δράσεις για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής των εσωτερικών χώρων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, στην Οβάλ σκάλα του κτηρίου και στις σκάλες μεταξύ Αιθουσών Νίκος Σκαλκώτας και Banquet. Στο πλαίσιο της documenta 14. Είσοδος ελεύθερη. Από τις 8.30 μ.μ.

“...Για τα παιδιά που φέρνει η θάλασσα”

“Σκηνές ελπίδας και φιλίας για τα παιδιά που φέρνει η θάλασσα. Τα ελληνόπουλα υποδέχονται τους πρόσφυγες συμμαθητές τους” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και φοιτούν στο πλαίσιο της Δράσης του υπουργείου Παιδείας «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα». Στις 2.30 μ.μ.

“Σαλαντίν - Ένας χαρισματικός ηγέτης”

Το βιβλίο του Ιμπν Σαντάντ Μπαχά Αλ Ντιν “Σαλαντίν - Ένας χαρισματικός ηγέτης” (Εκδ. Λιβάνη) παρουσιάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (Πανεπιστημίου 6) σε μετάφραση από τα Αραβικά της Ελένης Καπετανάκη. Θα μιλήσει η Ελένη Κονδύλη αραβολόγος, η Μαρία Ντούρου καθηγήτρια Ιστορίας Μέσων και Νεότερων Χρόνων στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και η μεταφράστρια του βιβλίου. Στις 7 μ.μ.

"Το Φορτηγό" στη Θεσσαλονίκη

«Το Φορτηγό» του Διονύση Σαββόπουλου παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου). Είσοδος από 25 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

“Αγνή Δηαγά - Θεατρικό Έργο”

Το βιβλίο της Τέσσας Δουλκέρη “Αγνή Δηαγά - Θεατρικό Έργο” (Εκδ. Παπαζήση) παρουσιάζεται στον Ιανό Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7). Θα μιλήσει ο Νίκος Ιντζεσίλογλου καθηγητής Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, η Άννα Φαχαντίδου - Τσιλιγκίρογλου καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΑΠΘ και η Δέσποινα Μουζάκη πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Διαβάζει η Χριστίνα Καρυπίδου και η Εύη Αβραμίδου. Συντονίζει η Πόπη Αστεριάδη. Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL