Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Αρχίζει η προπώληση για το Φεστιβάλ Αθηνών

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου ξεκινάει η προπώληση για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η αγορά των εισιτηρίων μπορεί να γίνεται στα Κεντρικά εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), στο 210 3272000 και στο greekfestival.gr. Θέατρο, χορός, μουσική, εικαστικά, δράσεις σε όλη την πόλη και προφεστιβαλικές εκδηλώσεις συνθέτουν το φετινό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει σημαντικές ελληνικές και διεθνείς παρουσίες.

“Το σχοινάκι” στο Εθνικό Θέατρο

Στηρίζοντας τη νέα ελληνική δραματουργία και τους νέους Έλληνες συγγραφείς, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από 10 έως και 27 Μαΐου το έργο της Νάντιας Δρακούλα “Το σχοινάκι» σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου. Το έργο ασχολείται με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Με άμεσο λόγο και συμβολικές αναφορές στο παραμύθι της Σταχτοπούτας, η συγγραφέας διερευνά τις ευθύνες και φωτίζει τις συνέπειες του εκφοβισμού στον ανθρώπινο ψυχισμό, ακόμη και όταν τα χρόνια του σχολείου έχουν περάσει. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 10 μ.μ., γενική είσοδος 5 ευρώ.

Η Ντόρα Μπακοπούλου στο Μέγαρο

Η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, με ένα πρόγραμμα με έργα Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, Γυφτάκη, Κουρουπού και Κουμεντάκη.

Το ρεσιτάλ της, με τίτλο "Από την Ελλάδα για τη Ρωσία με αγάπη", είναι αφιερωμένο στο πρώτο μέρος στον Τσαϊκόφσκι και περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις Εποχές έργο 37b για σόλο πιάνο καθώς και τη Ρομάντσα σε φα ελάσσονα, έργο 5.

Στο δεύτερο μέρος θα ακουσθούν οι συνθέσεις "Αμέτρητα όγδοα" και "Έντεκα όγδοα με πάθος" του Γιώργου Κουρουπού, "The silk road, Θυμάρι" και "Η προνύμφη και η νυχτοπεταλούδα" του Μπετόβεν, ενώ από το ρωσικό ρεπερτόριο θα ακουσθούν δύο αποσπάσματα από τις Études tableaux, έργο 33 (αρ. 3 σε ντο ελάσσονα και αρ. 7 σε σολ ελάσσονα) του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Στο τέλος του ρεσιτάλ θα ακουστούν τα «Κοριτσίστικος χορός των κρίνων» και το απόσπασμα «Μοντέκοι και Καπουλέτοι» από τα "Δέκα κομμάτια από το Μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα", έργο 75 του Σεργκέι Προκόφιεφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL