Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

"Απόψε: Lola Blau"

“Απόψε: Lola Blau”

Το έργο του Γκέοργκ Φραντς Κράισλερ “Απόψε: Lola Blau” παρουσιάζεται σήμερα και για 3 ακόμα ημέρες (5, 6, 7 Μαΐου) στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) με την Κατερίνα Γιαμαλή στον ομώνυμο ρόλο. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

«Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!»

Ο πιανίστας Φρέντερικ Ρζεούσκι παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ πιάνου με 36 παραλλαγές του χιλιανού λαϊκού τραγουδιού «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!» και τις συνθέσεις «Thälmann Variations» και «We Sing for the Future!» του Κορνίλιους Κάρντιου, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας). Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Ανώνυμη Αρχιτεκτονική

Μια ενδιαφέρουσα ματιά στην αρχιτεκτονική της εποχής μας ρίχνει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Δημήτρης Φιλιππίδης στη διάλεξή του με θέμα "Ανώνυμη Αρχιτεκτονική: Από το αυθαίρετο και την πολυκατοικία στο αταξικό εξοχικό", στις 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου Αβέρωφ, στο Πολυτεχνείο. Ο κ. Φιλιππίδης εξετάζει τη νεοελληνική αρχιτεκτονική από εκεί όπου παίρνουν σχήμα οι ρίζες της στην κοινωνία, δηλαδή από τη δυσφημισμένη ανώνυμη αρχιτεκτονική, για να συνεχίσουν μετά να διακλαδίζονται ανεβαίνοντας προς την επώνυμη, την «έντεχνη» αρχιτεκτονική.

«Μπορείς;»

Το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου «Μπορείς;» (εκδόσεις Πατάκη) παρουσιάζεται στον Ιανό (Σταδίου 24). Θα μιλήσουν οι Γρηγόρης Μπέκος, Εύα Στεφανή και Κατερίνα Σχινά. Στις 8.30 μ.μ.

Στο «Επί Λέξει»

Τα βιβλία του Τσιμάρα Τζανάτου “Δεσποινίς Δυστυχία” (εκδόσεις Σοκόλη) και “Εκκρεμότητα” (εκδόσεις Ηρόδοτος) παρουσιάζονται στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει», Ακαδημίας 32, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Σαμπατακάκης, Χρύσα Σπηλιώτη και Άσπα Τομπούλη. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Ρούλα Πατεράκη, Χρύσα Καψούλη, Βίκυ Κυριακουλάκου και ο Γιάννης Μαυριτσάκης.

“Τρίτη Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών Mēta”

Έξι καλλιτέχνες γνωρίζουν και αναπτύσσουν διάλογο επί του έργου τους με τους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, Ίρις Καραγιάν, Ευριπίδη Λασκαρίδη, Σοφία Μαυραγάνη, Αλέξανδρο Μιστριώτη και Αργυρώ Χιώτη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Τρίτη Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών Mēta”, που ξεκινά σήμερα και διαρκεί έως τις 7 Μαΐου, στο “Θέατρο Πόλη” (Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Ρεσιτάλ από Ρώσους καλλιτέχνες

Ο τσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Dmitry Gudimov, και η πιανίστρια, απόφοιτος του Κονσερβατόριου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, Gnessin, Pelageya Dianova, παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ βιολοντσέλου - πιάνου με έργα των Τσαϊκόφσκι, Μπαλακίρεφ, Σκριάμπιν και Ραχμάνινοφ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121). Στις 9 μ.μ.

Dilemma

Το μουσικό σχήμα Dilemma έρχεται στο café του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) και παρουσιάζουν ήχους των 90’s χρησιμοποιώντας στοιχεία από την κλασική, την τζαζ, τη new wave και τη ροκ σκηνή. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL