Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

“Edward’s dream” (“Το όνειρο του Έντουαρντ), της Δήμητρας Τρυπάνη

Στο Μέγαρο Μουσικής

Οι φίλοι του μουσικού θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, απόψε και αύριο, την παράσταση ήχου “Edward’s dream” (“Το όνειρο του Έντουαρντ), της Δήμητρας Τρυπάνη, μια νέα παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που ανεβαίνει στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 8.30 μ.μ.

Το έργο της Ελληνίδας συνθέτριας είναι εμπνευσμένο από τον Έντουαρντ Χάιντ, ήρωα του διάσημου βιβλίου του Στίβενσον “Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ - Η παράξενη υπόθεση του δρ Τζέκιλ και του κ. Χάιντ και σε άλλες πηγές”. Είναι ένα κουιντέτο πιάνου που συνδιαλέγεται με ένα κουιντέτο από φωνές, μία άρπα και θιβετιανά κρουστά. Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο Όπερα - Μουσικό Θέατρο.

Στη “Σφίγγα”

Τους φακέλους έξι ποιητών που διατηρούσε επιμελώς η Ασφάλεια και δεν έγιναν παρανάλωμα του πυρός το 1989 στη Χαλυβουργική φωτίζει η "Λάμπα θυέλλης'' στη μουσική σκηνή "Σφίγγα". Πρόκειται για τους φακέλους του Άρη Αλεξάνδρου, του Μανώλη Αναγνωστάκη, του Κώστα Βάρναλη, του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Τάσου Λειβαδίτη και του Γιάννη Ρίτσου.

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη συζητούν με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πετρόπουλο και Νικόλα Ζηργάνο, που αναζήτησαν, βρήκαν και παρουσιάζουν το αποτύπωμα της ποίησής τους στην Ασφάλεια. Θα προβληθεί οπτικό υλικό από ντοκουμέντα των προσωπικών φακέλων των κορυφαίων ποιητών της σύγχρονης Ελλάδας.

Για το ποιητικό έργο και την προσωπικότητα των έξι διανοουμένων μιλάει ο ποιητής Μανώλης Πρατικάκης. Αμέσως μετά η Αργυρώ Καπαρού και ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμηνεύουν τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου. Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13). Ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Στο Τριανόν

Το ντοκιμαντέρ “Θα πέσει η νύχτα” προβάλλεται στις 7 μ.μ., στις 8.30 μ.μ. και στις 10 μ.μ.

Αρχίζει η προπώληση για τον Γιαν Τίρσεν

Αρχίζει σήμερα η προπώληση για τη συναυλία του Γιαν Τίρσεν, την Πέμπτη 13 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στη Χαλκίδα

Στο βιβλιοπωλείο Περγάμαλη, στη Χαλκίδα, φιλοξενείται ο Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος παρουσιάζει τα τελευταία του βιβλία. Χαρώνδα 14, στις 7 μ.μ.

Στο Ωδείο Αθηνών

Στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών παρουσιάζονται έργα Ελλήνων συνθετών (Θεόδωρου Αντωνίου, Ιωσήφ Παπαδάτου, Γιώργου Τσοντάκη και Χρήστου Χατζή), με σολίστ τη μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου και το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων. Διευθύνει ο Χρήστος Κολοβός. Στις 8 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Θάνου Βερέμη “Ανδρέας Παπανδρέου: Μεγάλες προσδοκίες” (εκδόσεις Πατάκη) παρουσιάζεται στο Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1), στις 7 μ.μ. Παρουσιάζουν το βιβλίο και συνομιλούν με τον συγγραφέα οι Τάκης Θεοδωρόπουλος και Σταύρος Θωμαδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL