Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Ελληνική Απόλαυσις» με τους “ΤΑΚΙΜ”

Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής που συμπράττουν στο συγκρότημα των “ΤΑΚΙΜ” προσκαλούν το κοινό σε ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στον χρόνο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32). Η μουσική παράσταση θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Η Ελληνική Απόλαυσις», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας. Συμμετέχει η χορευτική ομάδα «Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης και Πολιτισμού». Είσοδος από 14 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

 

“Επίκυκλος και Project 21”

Το έργο του συνθέτη Γιάννη Χρήστου “Επίκυκλος και Project 21” παρουσιάζεται από το Ensemble Spinario υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ρούπερτ Χούμπερ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της Documenta 14. Είσοδος από 9 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Ο Λένιν στο Studio

Οι ταινίες «Εμπρός, Σόβιετ» του Τζίγκα Βερτόφ (στις 5 μ.μ.), «Το τέλος της Αγίας Πετρούπολης» του Βσέβολοντ Πουντόβκιν (στις 6 μ.μ.), «Τρία τραγούδια για τον Λένιν» του Τζίγκα Βερτόφ (στις 10.30 μ.μ.) και «Οι γυναίκες της Ριζάν» των Ivan Pravov και Olga Preobrazhenskaya (στις 11 μ.μ.) προβάλλονται στο φεστιβάλ κινηματογράφου με αφορμή τα 147 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν. Στο “Studio” (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής). Ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ.

Documenta 14

Οι ταινίες “Αναμνήσεις από τη Γερμανία” και “Αναμνήσεις από ένα ταξίδι στη Λιθουανία” προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48) με την παρουσία του σκηνοθέτη Τζόνας Μέκας και του καλλιτεχνικού διευθυντή της Documenta 14, Άνταμ Σίμτζικ. Στις 8 μ.μ.

Για την Αμαλία Φλέμινγκ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο της Αμαλίας Φλέμινγκ πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 22-24, είσοδος από την οδό Σουρή), στο πλαίσιο του κύκλου “Πρόσωπα άξια τιμής”. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Ρωμαίος, Γεράσιμος Νοταράς, Έλσα Ροκοφύλλου, Μπάμπης Σαββάκης. Συντονίζει ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής Παύλος Σούρλας. Είσοδος ελεύθερη. Στις 6.30 μ.μ.

“Ο εχθρός, το αίμα, ο τιμωρός”

Το βιβλίο της Δέσποινας Παρασκευά - Βελουδογιάννη “Ο εχθρός, το αίμα, ο τιμωρός - Αναλύοντας δεκατρείς λόγους του ‘αρχηγού’ της Χρυσής Αυγής” (Εκδ. Νήσος) παρουσιάζεται στην πολιτική-πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7). Θα μιλήσουν ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Άγγελος Κοντογιάννης - Μάνδρος, πολιτικός επιστήμονας, ο Στρατής Μπουρνάζος, ιστορικός, διορθωτής κειμένων και η συγγραφέας. Στις 7.30 μ.μ.

«Μεταπολίτευση»

Με αφορμή τα βιβλία της σειράς «Μεταπολίτευση» (Εκδ. Θεμέλιο) ο Πολυμέρης Βόγλης, ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης και η Μάγδα Φυτιλή συζητούν για την Ιστορία στο Polis Art Café (Αίθριο Στοάς Βιβλίου), στις 8 μ.μ.

Δημοψήφισμα και Ερντογάν

Ο Σταύρος Λυγερός και ο Σάββας Καλεντερίδης συζητούν για «Το δημοψήφισμα στην Τουρκία και τα καίρια ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν την επόμενη μέρα» στον Ιανό (Σταδίου 24). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Στις 12 το μεσημέρι.

«Η κρίση στην ελληνική κοινωνία»

Η δεύτερη μέρα της διημερίδας με θέμα «Η κρίση στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ταινία μικρού μήκους» πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ - Πάντειο Πανεπιστήμιο, με προβολές επιλεγμένων ταινιών και συζητήσεις. Μια διοργάνωση από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις 4 μ.μ.

Στο Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου

Ο Μάνος Κιτσικόπουλος παρουσιάζει την τελευταία Σονάτα για πιάνο του Μπετόβεν, δύο από τα πιο γνωστά έργα του Λιστ, καθώς και ένα έργο του Άρβο Παρτ, στο Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Είσοδος ελεύθερη. Στις 3 μ.μ.

“Το κρυφό ημερολόγιο του Χίτλερ”

Το βιβλίο του Χάρη Βλαβιανού “Το κρυφό ημερολόγιο του Χίτλερ” (Εκδ. Πατάκη) παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο Σπόρος (Δροσίνη 7, Κηφισιά), στις 7 μ.μ.

Φίλιππος Νάκας

Τα έργα για πιάνο του Θόδωρου Αντωνίου παρουσιάζονται από τον Κωνσταντίνο Δεστούνη στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, Αθήνα), στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL