Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Camera Documento

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ “Θα πέσει η νύχτα”, του Αντρέ Σίνγκερ, προβάλλεται από σήμερα στο Τριανόν (Κοδριγκτόνως και Πατησίων), στο πλαίσιο της Camera Documento, η οποία πλαισιώνεται αύριο, στις 10 μ.μ., με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας. Προβολές 7 μ.μ., 8.30 μ.μ. και 10 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Στο Μέγαρο

Το έργο του Τομ Στόπαρντ «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί», σε ζωντανή αναμετάδοση (με αγγλικούς υπότιτλους) από το Θέατρο Old Vic του Λονδίνου, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής, στο πλαίσιο του Κύκλου μεταδόσεων National Theatre Live. Σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Λεβώ και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τζόσουα Μακ Γκουάιρ και Ντέιβιντ Χέιγκ.

“Ομπίντα” στο ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το πολιτικό έργο "Ομπίντα", με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στον θάνατο, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Κοτανίδη, έως τις 23 Απριλίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Μετά τις παραστάσεις θα ακολουθεί συζήτηση ανάμεσα στον Γιώργο Κοτανίδη, έναν συνομιλητή και το κοινό. Στην αποψινή πρεμιέρα συνομιλητής θα είναι ο Σήφης Ζαχαριάδης. Στις 9 μ.μ.

"Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Λακαριέρ"

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24) παρουσιάζεται η δράση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαριέρ», σε σκηνοθεσία Φωτεινής Παπαδόδημα. Τρεις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί εξερευνούν τον μυστικό χάρτη που συνθέτουν οι περιηγήσεις στην Ελλάδα του Λακαριέρ, ενός μοναδικού ταξιδιώτη, ποιητή, συγγραφέα, “εραστή” της ελληνικής γλώσσας, γης και Ιστορίας. Στις 6.30 μ.μ., είσοδος 5 ευρώ.

“Λεντζ” του Μπίχνερ

Πρεμιέρα για το έργο του Μπίχνερ “Λεντζ” στο Βios Main, από την ομάδα Kursk, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη. Ώρα έναρξης 9 μ.μ., τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού “Λίγες και μία νύχτες" (εκδόσεις Πατάκης) παρουσιάζεται, στις 8.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Iανός, (Σταδίου 24). Παρουσιάζουν οι Θάνος Βερέμης και Νίκος Θρασυβούλου.

Στο Poems & Crimes

Βραδιά Τζαζ με τον γνωστό σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη στο Poems & Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, στις 10 μ.μ. Είσοδος 5 ευρώ.

Βιβλίο

Το βιβλίο “Μια τυχαία Ιφιγένεια”, της Χρυσοξένης Προκοπάκη (εκδόσεις Στίξις), παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (αίθριο Αρσακείου Μεγάρου, Πεσμαζόγλου 5), στις 8.30 μ.μ. Η Αθηνά Ραπίτου θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βαγγέλης Στρατηγάκος και Κωνσταντίνα Ματουάλι - Κουτουλάκη.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Αμερικανού ποιητή Jerome Rothenberg «Ένας χρησμός για τους Δελφούς», στη δίγλωσση έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Τυπωθήτω, παρουσιάζεται, στις 7.30 μ.μ., στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22). Το βιβλίο παρουσιάζουν η Λιάνα Σακελλίου και ο Δημοσθένης Αγραφιώτης. Ποιήματα διαβάζουν οι Μάρω Παπαδημητρίου και Ιωσήφ Βεντούρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL