Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ

Στη “Σφίγγα”

Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ είναι η σημερινή καλεσμένη στη «Λάμπα θυέλλης», όπου συζητά με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη. Στη συνέχεια τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Αργυρώ Καπαρού και Θοδωρής Βουτσικάκης, στη “Σφίγγα” (Ζωοδόχου Πηγής και Κιάφας 13). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

Φεστιβάλ Borderline της Στέγης

Ξεκινά το μουσικό φεστιβάλ Borderline της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107), με τον Πάνο Αλεξιάδη και τους Charlemagne Palestine στη μικρή σκηνή. Είσοδος 7 ευρώ, στις 9 μ.μ.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι Μαρίνος Κουτσομιχάλης και Πάνος Αλεξιάδης, μαζί με τους Σουηδούς Lisa Stenberg και Jonas Broberg, παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της documenta 14, την εκδήλωση “ΚΣΥΜΕ - CMRC και EMS Synthi100: Ηλεκτρονική μουσική από την Ελλάδα και τη Σουηδία”, σήμερα και αύριο. Θα προηγηθεί παρουσίαση και συζήτηση για την εξέλιξη του EMS Synthi 100 με τους Marie Gavois, Μαρίνο Κουτσομιχάλη, Mats Lindström, Frances Morgan, Paolo Thorsen-Nagel. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 7 μ.μ.

«Το ουζερί»

Το βιβλίο του Ξενοφώντα Ε. Μαυραγάνη «Το ουζερί» (εκδόσεις Νησίδες) παρουσιάζεται στο ουζερί Δίαυλος, στη Μυτιλήνη. Χαιρετίζουν ο Γιώργος Ζορμπάς, πρόεδρος του Παγγεραγώτικου Πολιτιστικού Συλλόγου, και ο Ηλίας Κουτσούκος, πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσουν οι Γεωργία Φράγκου, Γιώργος Φωτεινός, Γιώργος Λαγουμίδης, Κώστας Αρτακιανός, Τάκης Συρέλλης, Ηρακλής Πιτσιλαδής. Συντονίζει η Ανθή Παζιάνου. Στις 7.30 μ.μ.

Με τον μητροπολίτη Πάφου

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, με θέμα: "Κύπρος και ελληνική ταυτότητα", στον Ιανό (Σταδίου 24). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

Στον “Παρνασσό”

Το μουσικό σύνολό Gurdjieff Ensemble παρουσιάζει μουσικές παραδόσεις της Αρμενίας, στην αίθουσα “Παρνασσός” (Πλ. Καρύτση 8). Είσοδος Ελεύθερη. Στις 8 μ.μ.

Με τη Δάφνη Αγγελίδου

Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη ζωγράφο και καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Δάφνη Αγγελίδου με θέμα «Ζωγραφική και ψηφιδωτό στην υπηρεσία της εικαστικής απόψεως της Δάφνης Αγγελίδου για την κοινή ανθρώπινη μοίρα», στον Ιανό (Σταδίου 24). Είσοδος ελεύθερη. Στις 6 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL