Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα η βιρτουόζος της άρπας και ερμηνεύτρια Clio K. σε μια σόλο παρουσίαση των εξαιρετικά ιδιοσυγκρασιακών τραγουδιών της που, όμως παράδοξα συνάδουν πολύ με την ατμόσφαιρα της ημέρας στο «The Zoo» (Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι).

Την Κυριακή του Πάσχα, σπάζοντας την παράδοση που δεν θέλει να γίνονται συναυλίες αυτή την ημέρα, το γνωστό, σταθερό πλέον και εξαιρετικά δημοφιλές τρίδυμο των Κώστα Μπίγαλη, Πωλίνας και Κώστα Χαριτοδιπλωμένου σε μια ακόμα εμφάνισή τους στο ιστορικό «Κύτταρο».

Τετάρτη 19 Απριλίου και την επομένη Πέμπτη 20 Απριλίου και στο πλαίσιο της documetnta 14, δύο βραδιές αφιερωμένες σε ένα από τα πρώτα synthesizers που κατασκευάστηκαν ποτέ, το τόσο πρωτοποριακό για την εποχή του EMS Synthi 100, στο Μέγαρο Μουσικής. Θα προηγηθούν παρουσιάσεις και ομιλίες για το όργανο από τις 7 το απόγευμα και την πρώτη ημέρα θα εκτελεστούν έργα ειδικά γραμμένα για αυτό των Μαρίνου Κουτσομιχάλη και Jonas Broberg και τη δεύτερη των Πάνου Αλεξιάδη και Lisa Stenberg.

Πέμπτη 20 Απριλίου η Μαρία Λατσίνου και η μπάντα της, στην οποία ηγείται ο συνθέτης και κιμπορντίστας Χρήστος Αλεξόπουλος γιορτάζουν την κυκλοφορία του live δίσκου τους «Μια ανάσα μετά» στον χώρο όπου ηχογραφήθηκε, δηλαδή στο «Ίλιον Plus».

Παρασκευή 21 Απριλίου και την επομένη, Σάββατο 22 Απριλίου, η Καλλιόπη Βέττα μαζί με τον δεξιοτέχνη του ούτι, συνθέτη και ερμηνευτή Χάικ Γιαζιτζιάν και με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος (πιάνο, κανονάκι και λύρα / κρουστά) στο «Half Note Jazz Club».

Και την επόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου, η Βίκυ Καρατζόγλου με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (πιάνο, μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν, μπάσο και ντραμς) στο Plus του «Σταυρός του Νότου».

Τρεις πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους μουσικοί που, όμως τους συνδέει το γεγονός ότι όλοι μεγάλωσαν στον Πειραιά, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής από μια στιγμή και μετά στους Socrates Άκης Τουρκογιώργης, ο κιθαρίστας και συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος, γνωστός από τους Τερμίτες και από το προσωπικό του έργο και ο Γιάννης Νικολάου που μετά τους Λαθρεπιβάτες ακολουθεί μια αθόρυβη, αλλά και συνεπή διαδρομή, με προσκεκλημένο τους το... έτερον ήμισυ του τελευταίου στους Λαθρεπιβάτες, τον Παντελή Θαλασσινό και με τη συνοδεία τριμελούς μπάντας (μπάσο, ντραμς και κρουστά) στο «Kremlino», του Πειραιά φυσικά!

Δύο τραγουδοποιοί και ερμηνευτές, ένας «παλαιός» και ένας νέος, αντίστοιχα ο Χρήστος Γιαννόπουλος και ο Πάνος Μπλετζας, στο Upstage του «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Οι George And The Jazzin Barks, δηλαδή ο τραγουδιστής και ηθοποιός Γιώργος Γιαννίμπας και το τριμελές συγκρότημά του (πιάνο, κιθάρα και ντραμς συν ένας επιπλέον μουσικός στο κοντραμπάσο) σε jazz ή προσαρμοσμένα σε ύφος jazz τραγούδια στο «Εl Convento del arte» (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL