Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Τα σονέτα του Σαίξπηρ”

Η bijoux de kant παρουσιάζει την “Αντιφώνηση”, στο πλαίσιο του κύκλου «Τα σονέτα του Σαίξπηρ στη Νέα Σκηνή», στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής (Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη). Είσοδος 15 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Μπαχ και Βιβάλντι

Η “Μουσική για το Θείο Δράμα”, ένα έργο που αποτελείται από συνθέσεις των Μπαχ και Βιβάλντι για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (25ης Μαρτίου και Παραλία). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Για την Κιβωτό του Κόσμου

Εκδήλωση μνήμης και συμπαράστασης για πρόσφυγες, μετανάστες και ξένους διεξάγεται στον πολιτιστικό χώρο “Κώστας Κωσταράκος”, Θήρας και Μαντινείας στα Καμίνια. Θα περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά 5 έως 13 ετών με θέμα «Ο ξένος». Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση και μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συλλογή υλικής βοήθειας για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Είσοδος ελεύθερη, έναρξη από τις 5 μ.μ.

Για τα Θεία Πάθη

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζουν έργα των Δ. Μητρόπουλου, Α. Νεζερίτη, Ε. Οικονομοπούλου, Ν. Ταίηλορ, Χ. Παπαγεωργίου και Τ. Ροσίνι σε μια συναυλία για τα Θεία Πάθη, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

“Εξάγγελος”

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει ένα απόσπασμα από τον «Οιδίποδα Τύραννο», τον “Εξάγγελο”, σε μετάφραση Φώτου Πολίτη, σκηνοθεσία Νικόλα Μαραγκόπουλου και ερμηνεία Κωνσταντίνου Χατζησάββα. Ιστορική αναφορά θα κάνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης. Στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων, στις 12 το μεσημέρι.

“Stabat Mater”

Η υψίφωνος Άννα Μορφίδου και το Athens Chamber Ensemble 2012 παρουσιάζουν το “Stabat Mater”, του Τζιοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι, στην αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27). Θα ακουστούν και έργα των Μπαχ και Βιβάλντι. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

«Οι επτά τελευταίοι λόγοι του Χριστού πάνω στον σταυρό»

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν τη σύνθεση του Franz Joseph Haydn «Οι επτά τελευταίοι λόγοι του Χριστού πάνω στον σταυρό», υπό τη διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, στην αίθουσα “Μηχανουργείο” της Τεχνόπολης (Πειραιώς 100). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

«Ασκητική»

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, παρουσιάζεται στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Για τα 90 χρόνια της Προοδευτικής

Οι παλαίμαχοι της Προοδευτικής, του Ατρόμητου Αθηνών, του Εθνικού Πειραιώς και του Φωστήρα, παίζουν για το εορταστικό πλαίσιο των 90 χρόνων της Προοδευτικής, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες θα συγκεντρώσουν και θα προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φροντίδας πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, νοητική στέρηση και σύνδρομο Dοwn, στο γήπεδο της Νίκαιας. Στις 6 μ.μ.

Κέντρο Πυλού Δήμου Αθηναίων

Παιδιά καλούνται να φτιάξουν πήλινα στολίδια για να στολίσουν τις λαμπάδες τους, στο Κέντρο Πυλού Δήμου Αθηναίων (Φανοσθένους και Σφιγγός), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πάσχα που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Από τις 4 μ.μ.


«Εαρινές συνομιλίες»

Ο συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής είναι ο αποψινός καλεσμένος στις «Εαρινές συνομιλίες». Θα συνομιλήσει με τον ποιητή Γιώργο Δουατζή και στη συνέχεια θα παίξει πιάνο, ενώ θα τον συνοδεύει με τη φωνή της η Σοφία Μανουσάκη. Στο «Έαρ» Βικτώρια (Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132). Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση. Στις 7.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL