Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ένα ρεσιτάλ για τον Μάνο

Ένα ρεσιτάλ για τον Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο «Μ’ ένα τραγούδι άρχισε ο κόσμος και μ’ ένα τραγούδι θα τελειώσει» παρουσιάζεται στην Εναλλακτική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364) από την υψίφωνο Μαρία Κωστράκη και τον Λευτέρη Μιχαλόπουλο στο πιάνο. Θα ακουστούν τα έργα “Ο κύκλος του CNS”, “Ο μεγάλος ερωτικός”, “Ο ματωμένος γάμος” και “Ο καπετάν Μιχάλης”. Είσοδος από 15 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

"Ω γλυκύ μου έαρ"

Η γνωστή ερμηνεύτρια Γλυκερία παρουσιάζει την παράσταση “Ω γλυκύ μου έαρ” με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας θρηνητικού χαρακτήρα, βυζαντινούς ύμνους και εγκώμια για τα Θεία και τα ανθρώπινα πάθη, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από την ελληνική παράδοση. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

“Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον”

Η μουσικοθεατρική παράσταση “Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον” παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364), με την Αθηνά Χιώτη να ερμηνεύει Ελληνόφωνους και Αραβόφωνους Βυζαντινούς Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Στις 9 μ.μ.

«To δικό μου Πάσχα»

Είκοσι εννέα νέοι Έλληνες ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους για την Εβδομάδα των Αγίων Παθών και την Ανάσταση στο πλαίσιο της εκδήλωσης «To δικό μου Πάσχα», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34). Παράλληλα λυρικοί καλλιτέχνες, υπό τον Νίκο Βασιλείου, ερμηνεύουν αποσπάσματα από το Stabat Mater του Pergolesi. Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

Στο Κέντρο Πυλού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα, στις 10 το πρωί, στο Κέντρο Πυλού του Δήμου (Φανοσθένους και Σφιγγός), πραγματοποιούνται κατασκευές λυχναριών από πηλό επηρεασμένες από την παράδοση και την παραβολή των δέκα παρθένων.

“Τα αστέρια του Σιντί Μουμέν”

Ο Μαροκινός συγγραφέας Μαχί Μπινέμπινε, με αφορμή την πρόσφατη έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του “Τα αστέρια του Σιντί Μουμέν” (εκδόσεις Άγρα), σε μετάφραση Έλγκας Καββαδία, συζητά με τη Μαριλένα Αστραπέλλου στον Ιανό (Σταδίου 24). Στις 8 μ.μ.

“Εντουάρντο Γκαλεάνο. Οι μέρες αφηγούνται”

Η μεταφράστρια Ισμήνη Κανσή είναι η τελευταία καλεσμένη στις βραδιές ανάγνωσης “Εντουάρντο Γκαλεάνο. Οι μέρες αφηγούνται”. Θα διαβάσει τον Δεκέμβριο από το βιβλίο - ημερολόγιο του Εντουάρντο Γκαλεάνο “Οι μέρες αφηγούνται” και θα μιλήσει για τον συγγραφέα και το έργο του μέσα από την εμπειρία της συνεργασίας της μαζί του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8 μ.μ.

Στο six d.o.g.s

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος εμφανίζεται στη σκηνή του six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8) με τραγούδια από όλη τη δισκογραφική του πορεία. Είσοδος 10 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL