Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Ένα ρεσιτάλ για τον Μάνο

Η εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Σείριος παρουσιάζουν το «Μ’ ένα τραγούδι άρχισε ο κόσμος και μ’ ένα τραγούδι θα τελειώσει», ένα ρεσιτάλ για τον Μάνο Χατζιδάκι, με τα έργα “Ο κύκλος του CNS”, “Ο μεγάλος ερωτικός”, “Ο ματωμένος γάμος” και “Ο καπετάν Μιχάλης”, με την υψίφωνο Μαρία Κωστράκη και τον Λευτέρη Μιχαλόπουλο στο πιάνο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364), τη Μεγάλη Τρίτη. Είσοδος από 15 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Για τον Άρβο Παρτ

Αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Άρβο Παρτ, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου, στο πλαίσιο του πασχαλινού κύκλου του Μέγαρου Μουσικής “Αdagio”. Θα ακουστούν τα έργα «Mozart - Adagio», «Spiegel im Spiegel», «Summa», «My Heart ’s in the Highlands», «Fratres» και «Stabat Mater», από τους Άρτεμις Μπόγρη, Νίκο Σπανάτη και Βασίλη Καβάγιας. Μαζί τους το Εrgon Ensemble. Τα έργα «My Heart ’s in the Highlands» και «Stabat Mater» παρουσιάζονται με ελληνικούς υπέρτιτλους, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, τη Μεγάλη Δευτέρα. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Πασχαλινά κονσέρτα

Με γνωστά γκόσπελ ανοίγουν οι Gumbo Ya Ya τα πασχαλινά κονσέρτα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το μουσικό σχήμα του Αμερικανού πιανίστα John Higgins διαθέτει έντονο το στοιχείο της τζαζ και μπλουζ παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, καθώς η μουσική του συνδυάζει τους έντονους ρυθμούς με τη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών. Το σχήμα θα πλαισιώσει η Εστερίνα, απόψε, στις 9 μ.μ. Τη Μεγάλη Τρίτη τη σκυτάλη παίρνει η μουσικοθεατρική παράσταση "Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον" (στις 9 μ.μ.) και τη Μεγάλη Πέμπτη το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη παρουσιάζει το “A Love Supreme”, το άλμπουμ του σαξοφωνίστα John Coltrane (στις 9 μ.μ.).


Κυριακή των Βαΐων

Πασχαλινός περίπατος

Το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν πασχαλινό περίπατο ξεκινώντας από την οδό Τριπόδων (23), με στόχο τη γνωριμία με τις εκκλησίες της Πλάκας. Κόστος 10 ευρώ και για παιδιά 5 ευρώ. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Στις 11.30 π.μ.

«Κατά Ιωάννην πάθη»

Η χορωδία και το σύνολο Μπαλτάζαρ - Νώυμαν υπό τον Τόμας Χένγκελμπροκ παρουσιάζουν τα «Κατά Ιωάννην πάθη» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στο πλαίσιο του πασχαλινού κύκλου του Μεγάρου Μουσικής “Αdagio”, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Είσοδος από 14 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

«Λειτουργία εις κεκοιμημένους»

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει την “Πασχαλινή συναυλία” σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου η «Λειτουργία εις κεκοιμημένους» του συνθέτη Λιάλιου στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού "Άρτεμις" (Πυθαγόρα 8, Άλιμος). Στις 8 μ.μ.

Από τη Μόσχα στο Μέγαρο

Τα μπαλέτα Μπολσόι παρουσιάζουν το έργο του Μιχαήλ Λερμόντοφ “Ένας ήρωας της εποχής μας” από τον χορογράφο Γιούρι Προσόχοφ, σε απευθείας σύνδεση από τη Μόσχα, στην αίθουσα Νίκος Σκαλώτας του Μεγάρου Μουσικής. Είσοδος 15 ευρώ. Στις 6 μ.μ.


Μεγάλη Δευτέρα

Το “Φορτηγό" του Σαββόπουλου παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου). Μαζί του οι Κατερίνα Πολέμη, Θέμος Σκανδάμης, Εύη Μάζη. Είσοδος από 25 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.

Στον “Παρνασσό”

Το έργο του Λουδοβίκου των Ανωγείων “Πού πας με τέτοιαν άνοιξη, καλέ μου” παρουσιάζεται στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός” (Καρύτση 8), με την Αλίκη Ζωγράφου στο τραγούδι και τον Αντώνη Μυστακίδη στην κιθάρα. Θα προλογίσει η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη. Είσοδος από 12 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Documenta 14

Η ταινία “Η σκιά του Σαμίσο, Κεφάλαιο 1: Αλάσκα και Αλεούτιες Νήσοι” του Ulrike Ottinger προβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος ταινιών της Documenta 14 στην ΕΡΤ2. Στις 11 μ.μ.


Μεγάλη Τρίτη

“Τα αστέρια του Σιντί Μουμέν”

Ο Μαροκινός συγγραφέας Mahi Binebine έρχεται στον Ιανό (Σταδίου 24) με αφορμή την πρόσφατη έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του “Τα αστέρια του Σιντί Μουμέν” (εκδ. Άγρα) σε μετάφραση Έλγκας Καββαδία. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με τη Μαριλένα Αστραπέλλου. Στις 8 μ.μ.

Στο six d.o.g.s

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος εμφανίζεται στη σκηνή του six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8) με τραγούδια από όλη τη δισκογραφική του πορεία. Είσοδος 10 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ.


Μεγάλη Τετάρτη

“Stabat Mater”

Η υψίφωνος Άννα Μορφίδου και το Athens Chamber Ensemble 2012 παρουσιάζουν το “Stabat Mater” του Τζιοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι, στην αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27). Θα ακουστούν και έργα των Μπαχ και Βιβάλντι. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.


«Οι επτά τελευταίοι λόγοι του Χριστού πάνω στον σταυρό»

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν τη σύνθεση του Franz Joseph Haydn «Οι επτά τελευταίοι λόγοι του Χριστού πάνω στον σταυρό» υπό τη διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, στην Αίθουσα «Μηχανουργείο» της Τεχνόπολης (Πειραιώς 100). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

Για τα Θεία Πάθη

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζουν έργα των Δ. Μητρόπουλου, Α. Νεζερίτη, Ε. Οικονομοπούλου, Ν. Ταίηλορ, Χ. Παπαγεωργίου και Τ. Ροσίνι σε μια συναυλία για τα Θεία Πάθη, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

«Τα σονέτα του Σαίξπηρ”

Η bijoux de kant παρουσιάζει την “Αντιφώνηση” στο πλαίσιο του κύκλου «Τα σονέτα του Σαίξπηρ στη Νέα Σκηνή», στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής (Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη). Είσοδος 15 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, παρουσιάζεται στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει ένα απόσπασμα από τον «Οιδίποδα Τύραννο», τον “Εξάγγελο”, σε μετάφραση Φώτου Πολίτη, σκηνοθεσία Νικόλα Μαραγκόπουλου και ερμηνεία Κωνσταντίνου Χατζησάββα. Ιστορική αναφορά θα κάνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης. Στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων, στις 12 το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL