Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ατζέντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα

«Συμφωνία των Θρήνων»

«Συμφωνία των Θρήνων»

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Εκπατρισμένων Σύρων παρουσιάζουν τη «Συμφωνία των θρήνων» του Χένρι Γκουρέτσκι στο πλαίσιο της Documenta 14, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Είσοδος από 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»

Ο Γιάννης Παλαμίδας ερμηνεύει το ποίημα - σκηνικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», σε μουσική - σκηνοθεσία Σταύρου Ξαρχάκου, στο Gazarte (Βουτάδων 32-34). Είσοδος 18 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Βασίλης Σκουλάς

Ο Βασίλης Σκουλάς εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Συγγρού 143) παρουσιάζοντας τραγούδια από όλη τη μουσική του πορεία. Συμμετέχει η Ερωφίλη, ενώ τη συναυλία ανοίγει ο Νίκος Βενετάκης. Είσοδος από 12 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

"Το σύγχρονο προσφυγικό ζήτημα"

Το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "Πίσω δε γυρνάω", σε σκηνοθεσία Φλώρας Πρησιμιντζή, προβάλλεται σε εκδήλωση με θέμα "το σύγχρονο προσφυγικό ζήτημα" στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου 24 και Μυρσίνης 2). Θα ακολουθήσει ομιλία του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα και συζήτηση παρουσία της σκηνοθέτριας, την οποία συντονίζει ο Βλάσης Αγτζίδης. Στις 7 μ.μ.

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

Ο Κώστας Χατζής και τα αδέρφια Βασίλης και Σαράντης Σαλέας τραγουδάνε για την παγκόσμια ημέρα Ρομά στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη. Θα προλογίσει ο πρόεδρος της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» Βασίλειος Πάντζος και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις 7 μ.μ.

"Γυάλα" στον Φούρνο

Η σκηνοθέτις Άσπα Τομπούλη και η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου συνεργάζονται για πρώτη φορά ανεβάζοντας το έργο «Γυάλα», της Τζένης Δάγλα στο θέατρο "Φούρνος" κάθε Σάββατο και Κυριακή. Μαυρομιχάλη 168, στις 9.15 μ.μ.

Διάλεξη

Η Κέλλυ Διαπούλη και η Μυρσίνη Ζορμπά συζητούν με θέμα ‘Ελευσίνα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2012", στην ARTENS (Βουκουρεστίου 40). Είσοδος ελεύθερη. Στις 6.30 μ.μ.

Ύμνοι και θρήνοι της Παναγιάς

Η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζει "Τα Πάθη τα σεπτά - Ύμνοι και θρήνοι της Παναγιάς", στην αίθουσα Κινηματοθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πετρουπόλεως (Μπουμπουλίνας 59 και Αθανασίου Διάκου). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 7 μ.μ. Τα έσοδα θα διατεθούν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως.

«Μετά τη Σταύρωση η Ανάσταση»

Οι μαθητές του Ειδικού Γενικού Λυκείου Ιλίου παρουσιάζουν το δρώμενο «Μετά τη Σταύρωση η Ανάσταση» σε σκηνοθεσία Τάκη Λουκάτου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο), Σταδίου 13, πλ. Κολοκοτρώνη. Στις 7 μ.μ.

Καραγκιόζης

Ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών του Άθου Δανέλλη παρουσιάζει την παράσταση "Ο Καραγκιόζης Φούρναρης", στον πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124). Είσοδος 5 ευρώ. Στις 12.30 το μεσημέρι.

"The end of the world"

Η βωβή δανέζικη ταινία "The end of the world", με μουσική επένδυση από τους inSTUMmental, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101). Είσοδος 8 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Στη Λεόντειο

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Διαμαντή μαζί με τον Θανάση Αποστολόπουλο, τον Στέφανο Νικοτιάν και τη Νέλλη Σεμιτέκολο παρουσιάζουν τα κονσέρτα του Μότσαρτ σε σι ύφεση μείζονα (KV 595), σε μι ύφεση μείζονα (KV 271) και ντο ελάσσονα (KV 491), στο Θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Είσοδος 15 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

ΚΘΒΕ

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Δεν σε ξέχασα ποτέ» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα παρουσιάζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154) σήμερα στις 9 μ.μ. και αύριο στις 7 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ.

Στον Βόλο

Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου συζητά με μαθητές και εκπαιδευτικούς για το θέμα του εκφοβισμού στο σχολείο με αφορμή το βιβλίο του "Το ημερολόγιο ενός δειλού" (Eκδ. Καστανιώτη) στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου. Στη 1 μ.μ.

"Τα τραγούδια που λες"

Η Γιώτα Νέγκα παρουσιάζει τη παράσταση "Τα τραγούδια που λες" στο Μύλος Club της Θεσσαλονίκης (Ανδρέου Γεωργίου 56). Είσοδος 12 ευρώ. Ώρα προσέλευσης 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL