Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Στη Σφίγγα

Η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη συναντούν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Παπαβασιλείου στη «Λάμπα θυέλλης», σε μια βραδιά λόγου και μουσικής. Τραγουδούν οι Αργυρώ Καπαρού και Θοδωρής Βουτσικάκης. Στη Σφίγγα (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής). Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

Για τις γαλλικές εκλογές

Η εφημερίδα "Η Εποχή" συνδιοργανώνει με την εφημερίδα "Αυγή", στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδας, Βλαχάβα 11, 3ος όροφος, εκδήλωση για τις γαλλικές εκλογές με την Αννέ Σαμπουρίν (ΚΚΓ) και τον Γιώργο Καπόπουλο.

Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Χαράλαμπου Γιάννου «Σπίτι», σε σκηνοθεσία Έλενας Τσίχλη, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», στο κτήριο Τσίλλερ, στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» (Αγ. Κωνσταντίνου 22). Είσοδος 5 ευρώ. Στις 10 μ.μ.

“Art Nouveau”

Εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Art Nouveau. Από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης», με υφάσματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα, χαρακτικά, κεραμικά, ανάγλυφα και γλυπτά, σχεδιασμένα από γνωστούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, όπως οι Αlfons Mucha, Hector Guimard, Emile Gallé, Peter Behrens, Richard Riemerschmid, Josef Hoffmann, Josef Maria Olbrich, Koloman Moser, Henry van de Velde, Archibald Knox. Στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1). Στις 8 μ.μ.

“Η ανελεύθερη Τουρκική Δημοκρατία”

Το βιβλίο του Νίκου Στέλγια “Η ανελεύθερη Τουρκική Δημοκρατία. Η ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού στην Τουρκία της Δεξιάς και των πραξικοπημάτων του 21ου αιώνα” (εκδ. Παπαζήση) παρουσιάζεται στο Books Plus Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37).

Παρουσιάζουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος, ο διευθυντής της εφημερίδας “Καθημερινή” Αλέξης Παπαχελάς και ο διευθυντής της σειράς “Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική” Σωτήρης Ντάλης. Στις 7 μ.μ.

«Εαρινές Συνομιλίες»

Ο ποιητής Γιώργος Δουατζής συνομιλεί με τη συγγραφέα και ποιήτρια Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου για τη ζωή, το έργο και τη φιλοσοφία της στο πλαίσιο του κύκλου «Εαρινές Συνομιλίες», στο θέατρο «Έαρ», στη Βικτώρια (Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

Στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων

Τα κυριότερα θέματα που αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκθεση «Enchanting Views Romanian Black Sea Tourism Planning and Architecture of the 1960s and '70s», παρουσιάζονται στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (Βρυσακίου 15). Στις 7 μ.μ.

«Trajectory vs touching.just»

Η χορευτική παράσταση «Trajectory vs touching.just», δύο ντουέτα των Άρη Παπαδόπουλου, Μάρθας Πασακοπούλου και Μαργαρίτας Τρίκκα, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Θέατρο Πόλη (Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

“Συμμετοχικό Requiem Mozart”

H ομάδα The Katia Paschou Project, με την Κάτια Πάσχου, παρουσιάζουν το “Συμμετοχικό Requiem Mozart” στο πλαίσιο του διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμμετοχική Όπερα», στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1). Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

“Ποιος ανακάλυψε την Αμερική”

Το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική” σε σκηνοθεσία Ρούλας Μανιάτη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27) με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

«Πολυφωνίες»

Η συναυλία «Πολυφωνίες» του Γρηγόρη Νταραβάνογλου και των μουσικών του Συνόλου Τέττιξ πραγματοποιείται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 356). Στις 12 το μεσημέρι.

“Αναζητώντας το χαμένο παράδειγμα”

Το βιβλίο της Άννας Λυδάκη “Αναζητώντας το χαμένο παράδειγμα. Επιτόπια έρευνα. Κατανόηση. Ερμηνεία” (εκδ. Παπαζήση) παρουσιάζεται στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5). Παρουσιάζουν οι Ισμήνη Κριάρη, Μιχάλης Μερακλής, Βασίλης Καραποστόλης και Αντώνης Παπαρίζος. Διαβάζει ο Κωνσταντίνος Πουλής και συντονίζει η Λίνα Παπαδάκη. Η παρουσίαση θα κλείσει με τραγούδια από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Στις 7.30 μ.μ.

“Οδοιπόρος μιας εποχής”

Το βιβλίο του Διονύση Κ. Μαγκλιβέρα “Οδοιπόρος μιας εποχής. Δοκίμια διερεύνησης της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας” (εκδ. Παπαζήση) παρουσιάζεται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5). Παρουσιάζουν οι Κωνσταντίνος Βάσσης, Γιώργος Βέης, Αλέξης Ζήρας. Συντονίζει ο Δημήτρης Κακαβελάκης. Στις 7.30 μ.μ.

“Εκουατόρια”

Το μυθιστόρημα του Μιχάλη Μοδινού “Εκουατόρια” (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στο Θέατρο «Ουήλ» (Ανθίμου Γαζή 29, Λάρισα). Θα μιλήσουν οι Βαρβάρα Παναγιωτίδου και Θωμάς Ψύρρας. Στις 7.30 μ.μ.

“Η πόλη των αθώων”

Το βιβλίο της Κατερίνας Καριζώνη “Η πόλη των αθώων” (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στο Βιβλιοκαφέ Coffice - Books & Coffee (Αιγαίου 62, Καλαμαριά). Θα μιλήσουν οι Μυρσίνη Αθανασιάδου και Χλόη Κουτσουμπέλη. Διαβάζει αποσπάσματα η Νίκη Ψωμά. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Στις 7.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL