Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Η Maria Lassnig στην Αθήνα»

Λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης της Maria Lassnig, πραγματοποιείται συζήτηση με τίτλο «Η Maria Lassnig στην Αθήνα». Θα μιλήσoυν ο επιμελητής της έκθεσης Hans Ulrich Obrist, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων Ντένης Ζαχαρόπουλος και ο διευθυντής του Ιδρύματος Maria Lassnig, Peter Pakesch. Θα χαιρετίσει ο Κώστας Μπιτζάνης. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στον χώρο της έκθεσης, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου και Μυλλέρου). Στις 7 μ.μ.

Με τον Μικ Χάρβεϊ

Ο Μικ Χάρβεϊ, γνωστός και αγαπητός στο ελληνικό κοινό από την περίοδο των Bad Seeds του Νικ Κέιβ, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Σερζ Γκένσμπουργκ, στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205). Μαζί και η Σοφία Σαρρή. Είσοδος 25 ευρώ. Στις 7 μ.μ.

Με τον Harold Mabern

Ο τζαζ πιανίστας Harold Mabern εμφανίζεται στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17) με μεγάλες επιτυχίες του. Είσοδος από 20 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

«Οι πόλεις της μουσικής»

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που εντάσσεται στον κύκλο «Οι πόλεις της μουσικής» με τίτλο “Δρέσδη”, με έργα των Σούμαν, Βάγκνερ και Στράους, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ινδονήσιου αρχιμουσικού Αντριάν Πραμπάβα. Στο Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Ο Αύγουστος του Σεφέρη

Η παράσταση "Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27.12.67", σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, αφιερωμένη στο τριήμερο αφιέρωμα για τον Γιώργο Σεφέρη, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, απόψε και αύριο, στις 9 μ.μ.

“Folklore ξανά”

Εγκαίνια της θεματικής έκθεσης “Folklore ξανά”, σε συνδυασμό με το παζάρι αντίκας και έργων τέχνης, μια διοργάνωση του Σωματείου Αρχαιοπωλών και Εμπόρων έργων τέχνης, σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελικής Χατζημιχάλη, στο πολιτιστικό κέντρο “Μελίνα” (Ηρακλειδών 66). Στις 6 μ.μ.

Βραδιά μνήμης για μέλη του Κύκλου Ποιητών

Βραδιά μνήμης για ποιητές, μέλη του, που έχουν φύγει από τη ζωή, οργανώνει ο Κύκλος Ποιητών, με ολιγόλεπτες εισηγήσεις οι οποίες θα πλαισιωθούν με αναγνώσεις ποιημάτων. Στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

Tango Por Dos

Για δύο ακόμα παραστάσεις, απόψε και αύριο, οι Tango Por Dos, 18 χορευτές και 6 βιρτουόζοι μουσικοί, παρουσιάζουν το «Raíces Tango» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είσοδος από 30 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

Στο Theatron

Ο Σταύρος Παπασταύρου (φωνή - κιθάρα) και ο Σπύρος Λούκος (πιάνο) για μία τελευταία φορά παρουσιάζουν το “Εφ’ όλης της ύλης” στο Theatron (Καραΐσκου 115). Είσοδος ελεύθερη με ελάχιστη κατανάλωση 8 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

«Μυθολογικά τέρατα»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιείται εκδήλωση για τα «Μυθολογικά τέρατα», με τον Κώστα Πούλο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού (Υψηλάντου 30, Χανιά).

“Τα του οίκου μας στον 7ο χρόνο της κρίσης”

Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΑΠΘ Γιώργος Δουράκης δίνει διάλεξη με θέμα “Τα του οίκου μας στον 7ο χρόνο της κρίσης”, στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατία 154). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL