Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Προλογίζει η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη στο αμφιθέατρο του ΕΑΜ (είσοδος από Τοσίτσα 1). Στις 12 το μεσημέρι.

Για τον Χρήστο Καρούζο

Ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Βασίλειος Χ. Πετράκος μιλάει για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου αρχαιολόγου και ακαδημαϊκού Χρήστου Καρούζου, που διετέλεσε επί χρόνια διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατό του. Στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου 28). Είσοδος ελεύθερη. Στις 11 π.μ.

Φιλέλληνες και φιλελληνισμός

Οι ιστορικοί Άντα Διάλλα, Άννα Καρακατσούλη και Γιάννα Τζουρμανά συζητούν με θέμα «Ποιοι ήταν οι Φιλέλληνες και τι είναι ο φιλελληνισμός;». Συντονίζει η Αθηνά Συριάτου. Στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5). Στις 8 μ.μ.

“Πρόσφυγες, Ευρώπη, ανασφάλεια”

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Φίλη “Πρόσφυγες, Ευρώπη, ανασφάλεια” (εκδόσεις Παπαδόπουλος) παρουσιάζεται στο Ianos Cafe (Σταδίου 24). Θα μιλήσουν οι Λευτέρης Οικονόμου, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Άγγελος Συρίγος, Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Κυριάκος Παπαδόπουλος μιλώντας για τις εμπειρίες του από τη διάσωση μεταναστών στο Αιγαίο. Στις 6 μ.μ.

“Έβδομος ελέφαντας”

Το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη “Έβδομος ελέφαντας” (εκδόσεις Καστανιώτη) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Monogram (Υμηττού 17). Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Θανάσης Χειμώνας. Στις 7 μ.μ.

Tango Por Dos

Οι Tango Por Dos έρχονται στην Αθήνα και παρουσιάζουν το «Raíces Tango» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ομάδα αποτελείται από 18 χορευτές και 6 βιρτουόζους μουσικούς. Για τρεις παραστάσεις (30 και 31 Μαρτίου, 1 Απριλίου). Είσοδος από 30 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

"Οι απέναντι - Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση"

Το βιβλίο της Σόνιας Ζαχαράτου «Οι απέναντι - Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση» (εκδόσεις Πολύτροπον) παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9, Σύνταγμα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πέτρος Θέμελης και ο Τάκης Μαυρωτάς. Με τη συγγραφέα θα συζητήσει η Αθηνά Ραπίτου. Πλαισιώνουν μουσικά οι τσελίστες Τζίνα Δημητρίου και Γιώργος Ταμιωλάκης. Είσοδος ελεύθερη. Στις 6.30 μ.μ.

“Μίτος αιφνίδιος η μοναξιά”

Η ποιητική συλλογή των Χρίστου Σ. Κρεμνιώτη, Κώστα Θ. Ριζάκη, Γιάννη Δ. Στεφανάκι “Μίτος αιφνίδιος η μοναξιά” (εκδόσεις Γαβριηλίδης) παρουσιάζεται στο Poems and Crimes (Αγίας Ειρήνης 17). Θα μιλήσει η κριτικός λογοτεχνίας Ανθούλα Δανιήλ. Ποιήματά του θα διαβάσει ο Γιάννης Δ. Στεφανάκις, ενώ ποιήματα του Κώστα Θ. Ριζάκη θα διαβάσει η ποιήτρια Αλεξάνδρα Βερύκοκου. Στις 8.30 μ.μ.

«Σούπερ Δημήτριος»

Με την προβολή ταινία «Σούπερ Δημήτριος» του Γιώργου Παπαϊωάννου και τη συναυλία “Αέρα Πατέρα” ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μεγάλου Πλάτους + Live Soundtrack στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101). Είσοδος 7 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

"Φονικό στην εκκλησιά"

Το έργο του T.S. Eliot "Φονικό στην εκκλησιά", σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, παρουσιάζεται σε μια πρώτη μορφή αναλογίου με τη Ρούλα Πατεράκη και το Νίκο Ψαρρά για τη μνημειώδη μετάφραση του Γιώργου Σεφέρη. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είσοδος 5 ευρώ. Στις 6 μ.μ.

«Προσωπικό»

Τα αδέρφια Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης παρουσιάζουν μελοποιημένα ποιήματα από το πρώτο τους άλμπουμ “Προσωπικό” και γνώριμες μελωδίες άλλων συνθετών, στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού (Αμαλίας 4, 5ος όροφος). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ

"Εγκλήματα στην πόλη"

Tο βιβλίο της Σεβαστής Χριστίδου "Εγκλήματα στην πόλη" (εκδόσεις Ποταμός) παρουσιάζεται στον πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1). Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, ο πολιτικός επιστήμων Ηρακλής Μήλλας και ο ιστορικός Γώργος Τσακνιάς. Στις 7 μ.μ.

“Living Spaces” για το “Home”

Ο Μάνος Τσανγκάρης παρουσιάζει τη σύνθεση “Home”, μέρος του κύκλου “Living Spaces”. Η κάθε συναυλία έχει διάρκεια μία ώρα. Η είσοδος των θεατών γίνεται ανά 30 λεπτά, με 15 συμμετέχοντες κάθε φορά. Στο Άσυλο Ανιάτων (Αγ. Ζώνης 39, Κυψέλη). Είσοδος 5 ευρώ. Από τις 8 μ.μ.

“Ορθογραφίες”

Το έργο του Γιώργη Γερόλυμπου “Ορθογραφίες” (εκδόσεις Μέλισσα) παρουσιάζεται στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364). Θα μιλήσουν οι Philip Blackwell, Γιώργος Αγουρίδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Κατερίνα Κοσκινά και Ηλίας Κωνσταντόπουλος. Συντονίζει η Μαργαρίτα Πουρνάρα. Στις 7.30 μ.μ.

«Ιταλικά κείμενα συγγραφέων των Ιονίων νήσων»

Διάλεξη του καθηγητή Γεράσιμου Ζώρα με τίτλο «Ιταλικά κείμενα συγγραφέων των Ιονίων νήσων». Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης. Στις 5 μ.μ.

Black Heart Procession

Οι Black Heart Procession επιστρέφουν για δύο συναυλίες, σήμερα στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound) και αύριο στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club). Τη συναυλία ανοίγουν οι Vagina Lips και Appalachian Cobra Worshipers αντίστοιχα. Είσοδος 25 ευρώ για τη Θεσσαλονίκη και 28 ευρώ για την Αθήνα. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL