Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Το νέο έργο του Δ. Παπαιωάννου

Το νέο έργο του Δ. Παπαιωάννου

* Τρία χρόνια μετά το τελευταίο του έργο “StillLife” και δύο μετά την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν που του απέφερε 6 υποψηφιότητες στα βραβεία Emmy, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει στις 24 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το νέο του έργο, δουλεύοντας σιωπηλά και με άκρα μυστικότητα για την παραγωγή, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου. Ήδη ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τη νέα παραγωγή του διεθνή μας χορογράφου.

Ο Ρ. Ουίλσον στο Μουσείο της Ακρόπολης

* Ένα φωτεινό γλυπτό του Ρόμπερτ Ουίλσον με τίτλο “La Traviata” παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο γιορτάζει με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή του στο μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της documenta 14. Το γλυπτό, που εκτίθεται στο αίθριο του ισογείου, χαρακτηρίζεται ως μια “ήρεμη σύνθεση, με ήπιες χρωματικές εναλλαγές και απλές φωτεινές ράβδους γύρω από τρεις άξονες”, που κάνει τον θεατή να σταθεί και να θαυμάσει. Η είσοδος στο ισόγειο είναι ελεύθερη και το έκθεμα θα παραμείνει στο Μουσείο έως τον Οκτώβριο.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο

* Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο πραγματοποιείται η παράσταση “Platform on the horizon”, το δεύτερο ραντεβού του κύκλου "Ο λόγος στους δημιουργούς", μέσω του οποίου το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Pavillion Neuflize OBC του Palais de Tokyo προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τέσσερις νεαρούς καλλιτέχνες που διαμένουν και δημιουργούν στην Αθήνα. Πλατφόρμα συναλλαγών και σκέψης, το Pavillon Neuflize OBC είναι το δημιουργικό εργαστήρι του Palais de Tokyo στο Παρίσι.

Παραστάσεις υπέρ του ΤΑΣΕΗ

* Τρεις θεατρικές παραστάσεις καταθέτουν τις εισπράξεις μιας βραδιάς προς ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για την αποψινή παράσταση “Βάφτα μαύρα” στο Θέατρο Λαμπέτη, “Το πρώτο μας πάρτυ” στις 4 Απριλίου στο Θέατρο Βέμπο και το “Μαμά θα πάω στο Χόλιγουντ” στις 5 Απριλίου στο Θέατρο Ιλίσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL