Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Η Μάρω Δούκα στη “Σφίγγα”

Η πεζογράφος Μάρω Δούκα συζητά με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χριστακάκη, ενώ η Αργυρώ Καπαρού και ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμηνεύουν τραγούδια που επιλέγει η στιχουργός στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» (Κιάφας 13, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής). Στις 8 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση “Μπετόβεν κοινός παρονομαστής”, με τα έργα Ludwig van Beethoven: Κουαρτέτο για έγχορδα αρ. 1, έργο 18, Σίμος Παπάνας: La folia: Παραλλαγές για κουαρτέτο εγχόρδων και Ludwig van Beethoven: Κουαρτέτο για έγχορδα αρ. 3 από τα «Κουαρτέτα Ραζουμόφσκι», έργο 59. Στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο Νίκος Σταμπολίδης και η Μαργαρίτα Πουρνάρα συζητούν για την «Εφαρμοσμένη πολιτιστική πολιτική στην Ελλάδα», στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (Εδουάρδου Λω και Σταδίου). Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης. Στις 6 μ.μ.

Φιλανθρωπική συναυλία

Μουσική συνάντηση με τίτλο «Dasho Kurti - Ξένε, τι ζητάς εδώ», όπου γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν δίπλα στον Dasho Kurti για την προσφυγιά, πραγματοποιείται στην Ιερά Οδό 18-20. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

«Κυκλάδες: Τοπία - Φύση - Άνθρωπος»

Συζήτηση με θέμα «Κυκλάδες: Τοπία - Φύση - Άνθρωπος», με αφορμή την έκδοση του λευκώματος “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” (εκδόσεις Ανάβαση) στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387). Απευθύνει χαιρετισμό ο Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χαρά Μπρίντεζη. Στις 6.30 μ.μ.

«Τα Ποιήματα. 20 χρόνια, μια απουσία στη ζωή μας»

Το βιβλίο της Φρίντα Λιάππα «Τα Ποιήματα. 20 χρόνια, μια απουσία στη ζωή μας» (σύλλογος των απανταχού νησιωτών «Ο Πάμισος») παρουσιάζεται στο Books Plus / Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μπράμος. Την απαγγελία των ποιημάτων θα συνοδεύσει ο Βαγγέλης Δούβαλης με την κιθάρα του. Στις 6.45 μ.μ.

Στο Τρένο στο Ρουφ

Η Ευτυχία Γιαννάκη και η Χίλντα Παπαδημητρίου συμμετέχουν στην παράσταση - συζήτηση «Ποιος είναι ο δολοφόνος;», γράφοντας από κοινού μια ανέκδοτη αστυνομική ιστορία χωρίς να αποκαλύψουν το τέλος της, και οι θεατές στη συνέχεια θα κληθούν να βρουν τον δολοφόνο. Στο Τρένο στο Ρουφ (Τέρμα της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως). Στις 8 μ.μ.

Απονομή βραβείου

Τελετή απονομής του βραβείου “Χ. Μπίνου 2016” στο έργο “Ελληνικά γραμματόσημα 1861-1961. Ιστορία, Ιδεολογία, Αισθητική” της Μυρσίνης Βαρδοπούλου. Το βραβείο θα απονείμει ο πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας Π. Λεούσης. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της συλλογής γραμματοσήμων της Εθνικής Τράπεζας. Η εκδήλωση απονομής θα ολοκληρωθεί με σύντομο χαιρετισμό του Γ. Νοταρά. Στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας “Μέγαρο Διομήδη” (3ης Σεπτεμβρίου 146). Στις 6 μ.μ.

“Λόγω εικόνας”

Οι ποιητές Γιώργος Γώτης, Κώστας Λιννός, Θεόδωρος Μπασιάκος, Λιλή Ντίνα, Έλενα Πολυγένη, Λένα Σαμαρά συνομιλούν με τους εικαστικούς της ομάδας «Τεχνοπαίγνιον art group» στην εκδήλωση “λόγω εικόνας”. Συντονίζει η Ανθούλα Δανιήλ. Στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32). Στις 8.30 μ.μ.

Για το 1821

Ο πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Αντώνιος Βογιατζής μιλάει με θέμα "Ο σεβασμός της Ιστορίας στις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας", στο Μουσείο, Παρνασσού 2, στις 7 μ.μ.

“Αντεροβγάλτης”

Η θεατρική ομάδα “Νοσταλγία” παρουσιάζει το τρίτο επεισόδιο της θεατρικής σειράς “Αντεροβγάλτης”. Στο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο). Είσοδος 15 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ. Απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα ηλικίας κάτω των 18.

«Κρυσταλλία»

Το βιβλίο της Ειρήνης Βαρδάκη «Κρυσταλλία» (εκδόσεις Bell) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο BELL books (Εμμ. Μπενάκη 22). Θα μιλήσουν η Ίρις Καλβά και ο Χάρης Νικολακάκης. Στις 6.30 μ.μ.

“Το Καϊμακλί χθες και σήμερα”

Το εξάτομο έργο “Το Καϊμακλί χθες και σήμερα” του Κωνσταντίνου Κλεάνθους παρουσιάζεται στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα). Για το έργο θα μιλήσει ο Χαράλαμπος Γ. Χοτζάκογλου και την εκδήλωση παρουσιάζει η Αντωνία Προδρόμου. Στις 8 μ.μ.

“Ίων Δραγούμης. Ο ασυμβίβαστος”

Συζήτηση με αφορμή τη βιογραφία του Γιάννη Α. Μάζη “Ίων Δραγούμης. Ο ασυμβίβαστος” (εκδόσεις Μεταίχμιο), όπου θα μιλήσουν οι Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Κουτσομύτης. Στον πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118). Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL