Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Ούβε Μάτσκε

Στο Μέγαρο Μουσικής

Ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής ερμηνεύοντας δημοφιλείς ρομαντικές συνθέσεις για πιάνο: τις Τέσσερις Impromptus και τη Φαντασία του Οδοιπόρου του Σούμπερτ, καθώς και το Σκέρτσο και τις Φαντασίες του Μπραμς, στο πλαίσιο του αφιερώματος του κύκλου “Πιανόραμα” για τα 220 χρόνια από τη γέννηση του Σούμπερτ και τα 120 χρόνια από τον θάνατο του Μπραμς. Στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

“Εντουάρντο Γκαλεάνο ‘Οι μέρες αφηγούνται’”

Καλεσμένος στη βραδιά ανάγνωσης “Εντουάρντο Γκαλεάνο ‘Οι μέρες αφηγούνται’” είναι ο πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης. Αφηγείται κείμενα που επιθυμεί από τις 30 ημέρες του Σεπτεμβρίου μέσα από το βιβλίο - ημερολόγιο «Μέρες αφηγούνται» και στη συνέχεια συζητάει γι’ αυτά με τον Ηρακλή Λογοθέτη και με το κοινό. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Είσοδος 5 ευρώ. Ώρα άφιξης κοινού 7.30 μ.μ.

Άγγελος Δεληβορριάς

Ο Άγγελος Δεληβορριάς μιλά στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου 28) με θέμα: «Ο Ελληνικός Πολιτισμός της προεπαναστατικής περιόδου ως βασικός συντελεστής του αγώνα της ανεξαρτησίας» για τον εορτασμό της επετείου της 25η Μαρτίου 1821. Στη συνέχεια θα του απονεμηθεί το Αριστείο των Γραμμάτων. Στις 7 μ.μ.

Ηράκλειο Κρήτης

Συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης από την ΚΟΑ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και κοινωνικού προγράμματος «Δικαίωμα στη μουσική». Παίρνουν μέρος το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών και το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon». Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

«Εκπαιδεύοντας τον Άλλο»

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εκπαιδεύοντας τον Άλλο» πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16), στο πλαίσιο της δράσης “Home New Home”, ενός προγράμματος δημιουργίας ντοκιμαντέρ από πολίτες σε πέντε χώρες και έξι πόλεις: Αθήνα, Μυτιλήνη, Σμύρνη, Αμάν, Τύρο και Ραμάλα. Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης. Στις 4 μ.μ.

“Κύκλος Ελλήνων Ποιητών”

“Κύκλος Ελλήνων Ποιητών” είναι ο τίτλος του Διήμερου Βυρωνισμού και Φιλελληνισμού που είναι αφιερωμένο στη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και στην Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου. Στις 8 μ.μ.

Για την Ιζαμπέλ Ιπέρ

Αφιέρωμα στην ηθοποιό Ιζαμπέλ Ιπέρ, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1 (Θεσσαλονίκη). Προβάλλονται οι ταινίες “Σπίτι με θέα” της Ούρσουλα Μέγιερ (στις 6.30 μ.μ.) και “Στη χώρα των άλλων” του Χονγκ Σανγκ-σου (στις 9 μ.μ.). Είσοδος 4 ευρώ.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Πλανηταριακή παράσταση με τίτλο «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387). Δύο προβολές, στις 6.30 μ.μ. και στις 8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

«Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη» παρουσιάζεται σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Με τον γιο του Πάμπλο Εσκομπάρ

Ο γιος και βιογράφος του Πάμπλο Εσκομπάρ, Χουάν Σεμπαστιάν Μαροκίν, παρουσιάζει το βιβλίο του «Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου» (εκδ. Μίνωας) στο Public (Τσιμισκή 24 και Μητροπόλεως) στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. Θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Καραθάνος. Αύριο παρουσιάζεται στο Public Café Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος), στις 9 μ.μ. Συντονίζουν οι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας.

«Η φωνή του Περιθάλποντα»

Το θεατρικό αναλόγιο «Η φωνή του Περιθάλποντα» παρουσιάζεται στο Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη), μια συνεργασία του Συλλόγου Φίλων της Alzheimer Hellas με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Είσοδος ελεύθερη. Στις 6.30 μ.μ.

«Της Σκηνής και της Οθόνης»

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Της Σκηνής και της Οθόνης», στην αίθουσα πολιτιστικού “Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης). Συμμετέχουν οι Ντιάνα Βρανούση (πιάνο), Ειρήνη Καράγιαννη (τραγούδι) και Γιώργος Β. Μονεμβασίτης (σχόλια και εικόνες). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL