Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

ΚΥΡΙΑΚΗ 12

Φεστιβάλ Θεάτρου στο Ρέθυμνο

Το έργο του Παναγιώτη Μέντη “Αδαμαντία” σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη παρουσιάζεται στο φεστιβάλ θεάτρου του Ρεθύμνου (οδός Κριτοβουλίδου). Ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου, μαζί της η Χριστίνα Παπατριανταφύλλου (πιάνο, φλάουτο). Είσοδος από 8 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ «Το συρματόπλεγμα - Γεντί Κουλέ, τόπος μνήμης», έργο ομάδας μαθητών του εργαστηρίου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών προβάλλεται στην αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης» (Aποθήκη 1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη) στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. Στη μία το μεσημέρι.

Στην οικία Κατακουζηνού

Ο Γιώργης Χριστοδούλου κάνει δύο εμφανίσεις απόψε στο “Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού” (Αμαλίας 4), με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου - CD «Ο Αττίκ στο Παρίσι» (Εκδ. Μικρή Άρκτος). Μαζί του ο Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 7 μ.μ. και στις 9.30 μ.μ.

Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως

Η ταινία “Σιωπηλός Μάρτυρας” του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου προβάλλεται στο Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως (Μαρ. Αντύπα 134 και Σοφ. Βενιζέλου 100, Ηλιούπολη) στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Η φωνή της Παλιάς Φυλακής Τρικάλων”. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους Ιωάννη Πούλιο και Κωνσταντίνο Μπλάθρα. Στις 8 μ.μ.

Διονύσης Σαββόπουλος

O Διονύσης Σαββόπουλος επιστρέφει στο Gazarte (Βουτάδων 34) έχοντας στο πλευρό του, τους Κατερίνα Πολέμη, Θέμο Σκανδάμη, Εύη Μάζη, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Δημήτρη Λάππα. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 9.20 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13

Λίνα Νικοκαλοπούλου

Η Λίνα Νικολακοπούλου αφηγείται τη μουσική διαδρομή της στη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη, στο πλαίσιο του κύκλου “Συναντήσεις με Μουσικούς” στο καφέ του “Ιανού” (Σταδίου 24). Μαζί τους ο Θάνος Μικρούτσικος, με αφορμή την πρόσφατη κοινή δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Στην ομίχλη των καιρών». Στις 8.30 μ.μ.

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω»,

Επίσημη πρεμιέρα για το έργο του Ντάριο Φο, «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω», σε μετάφραση - διασκευή - σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη και πρωταγωνιστές τους Κάτια Γέρου, Γιώργο Μακρή, Ερατώ Πίσση, Χρήστο Μαλάκη, Πέτρο Σπυρόπουλο. Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα, Δευτέρα και Τρίτη 9.15 μ.μ.

Ο αγώνας του '21 και η υπονόμευση του”

Το βιβλίο της Μαρίας Δεληβοριά “Ο αγώνας του '21 και η υπονόμευση του” παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη - Κεντρικό Κτήριο (Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας). Ομιλητές οι Κώστας Κωστής, Θεοδόσης Πυλαρινός και Σάββας Μιχαήλ. Στις 7.30 μ.μ.

Δήμητρα Γαλάνη

Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στο Gazarte (Βουτάδων 34), ερμηνεύοντας μεγάλες της επιτυχίες. Μαζί της ο Ευστάθιος Δράκος των Minor Project. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.45 μ.μ.

H αρχαιολόγος Όλγα Δακουρά - Βογιατζόγλου παρουσιάζει μαρτυρίες και πηγές που συγκροτούν την ιστορία των λόφων Μουσών (ή Φιλοπάππου), Πνύκας και Νυμφών στο πλαίσιο της εκδήλωσης και ξενάγησης «Αναδιφώντας την ιστορία των Δυτικών Λόφων της Αθήνας (Μουσών - Πνύκας - Νυμφών)». Στη Βίλα Στέλλα του Ηρακλείου Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας). Στις 7.30 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ 14

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Αναζητώντας την Κορινθιακή ταυτότητα: Μια έκθεση με 'νέο πρόσωπο' στο Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου». Την παρουσίαση θα ανοίξει ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Δρ Κωνσταντίνος Κίσσας. Θα μιλήσει ο αρχαιολόγος Σωκράτης Κουρσούμης, η αρχαιολόγος και μουσειολόγος Αμαλία Τσιτούρη, η αρχαιολόγος και μουσειολόγος Θάλεια Σπυριδάκι και ο αρχιτέκτονας και μηχανικός Θωμάς Τσουκαλάς. Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136). Στις 7 μ.μ.

Αφιέρωμα στο Προπολεμικό και Μεταπολεμικό Ρεμπέτικο

Αφιέρωμα στο Προπολεμικό και Μεταπολεμικό Ρεμπέτικο με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και μελετητών όπως ο Πάνος Σαββόπουλος, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, ο Δημήτρης Καρβούνης και η Σοφία Εμφιετζή στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» (Αβέρωφ 16, Καβάλα) όπου λειτουργεί και η “Έκθεση Λαϊκών Μουσικών Οργάνων”. Στις 8.30 μ.μ.

Για την Marianne Moore

Βραδιά αφιερωμένη στην Marianne Moore διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στο καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμά τους σε Αμερικανό ποιητή. Στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Οι Arditti Quartet έρχονται στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφ. Συγγρού 107) και παρουσιάζουν δύο νέα έργα για κουαρτέτο εγχόρδων του Harrison Birtwistle και της Jennifer Walshe, η οποία συμμετέχει στα φωνητικά. Είσοδος από 7 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15

Με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός είναι προσκεκλημένος στην εκδήλωση “Η σκηνοθεσία ως δραματουργία” στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα προβληθούν αποσπάσματα από τα έργα του και θα μιλήσει ο καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και της Θεωρίας της Επιτέλεσης Δ. Τσατσούλης. Συντονίζει ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Σ. Τσιτσιρίδης. Στις 6.30 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 16

Πρεμιέρα για το 12ο Αthens Animfest στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) με διάρκεια έως τις 22 Μαρτίου. Από τις 2.45 μέχρι τις 12 το βράδυ θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους. Παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων (18-19 Μαρτίου), το Ρομάντσο, το Βρυσάκι και το Zeon.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται στο “Κύτταρο” για 4 παραστάσεις (17, 18, 24 και 25 Μαρτίου) με τους Γιώργο Καλούδη (τσέλο, λύρα), Μανόλη Πάππο (μπουζούκι, λαούτο), Φώτη Σιώτα (βιολί) και Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο). Είσοδος 13 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Ενδεχομένως αταξίες”

Το βιβλίο του Στάθη Γουργουρή “Ενδεχομένως αταξίες” παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσει η αναπλ. καθηγήτρια Ανθρωπολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο) Αθηνά Αθανασίου, ο Ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος, ο ποιητής και δοκιμιογράφος Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης, και ο ποιητής και δοκιμιογράφος Γιώργος Χουλιάρας. Στις 7 μ.μ.

Blueprint for progress”

Θεματική ημερίδα με τίτλο “Blueprint for progress. Σχέδια για την ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας”, στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος Πειραιώς (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης). Στη συζήτηση «Εκσυγχρονισμός: εντάσεις και ευκαιρίες», θα μιλήσουν οι Χάρης Παπασωτηρίου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ. Είσοδος ελεύθερη. Από τις 5.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου

Ξεκινά το τριήμερο Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου με τις προβολές των ταινιών “Από Μακριά” (Στις 7 μ.μ.) και “Χάλια Μαλλί” (Στις 9.30 μ.μ.). Στην αίθουσα κινηματογράφου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206). Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 18

Διπλές παραστάσεις από απόψε για το «Γκιάκ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Στις 6 μ.μ. και στις 9 μ.μ. Είσοδος από 5 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL