Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

“Ex-Ils”: Αφιέρωμα στον Ανδρέα Εμπειρίκο

“Ex-Ils”: Αφιέρωμα στον Ανδρέα Εμπειρίκο

Στον Ανδρέα Εμπειρίκο αφιερώνει η εικαστική ομάδα «Εx-Ils» την καινούργια έκθεσή της με τίτλο «Οκτάνα, ή τα χρώματα της Ελευθερίας», που εγκαινιάζεται στο βιβλιοπωλείο Μωβ Σκίουρος (πλ. Καρύτση 1), με μια ιδιαίτερη εκδήλωση όπου κυριαρχεί το έργο του ποιητή. Η Ζυράννα Ζατέλη και ο Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης θα διαβάσουν ποίηση του Εμπειρίκου την ώρα που ο Δημήτρης Βασιλάκης θα αυτοσχεδιάζει στο σαξόφωνο. Παράλληλα, ομάδα μουσικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αναστασίας Γεωργάκη, θα ερμηνεύσει συνθέσεις της πάνω στην ποίηση του Εμπειρίκου. Στις 7 μ.μ.

Τα ποιήματα της Γιώγιας

Το σύνολο του ποιητικού έργου της Γιώγιας Σιώκου (εκδόσεις Γαβριηλίδης) παρουσιάζεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα. Χαιρετίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον Πάνος Τριγάζης. Θα μιλήσουν οι Λευτέρης Τζόκας, Δήμητρα Νούση και Πέτρος Ζουμπουλάκης. Συντονίζει η Ελένη Βασιλοπούλου. Απαγγέλλει η Αντωνία Γιαννούλη. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά ο Πάνος Μπούσαλης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αρχαιολόγων

Πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, η 18η ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αρχαιολόγων και επιστημονικό συμπόσιο με θέμα “Dare to choose: Making choices in Archaeological Heritage Management”.

«Το θωρηκτό»

Πρεμιέρα του έργου «Το θωρηκτό», βασισμένου σε ένα απόσπασμα από τη «Μεθυσμένη πολιτεία» του Σωτήρη Πατατζή, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου και Βασίλη Βηλαρά. Στο Bios (Πειραιώς 84). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο "Μαύρο φυλαχτό" (εκδόσεις Ψυχογιός) του Βαγγέλη Μπέκα παρουσιάζεται στο Public Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος και ο συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος. Στις 7 μ.μ.

Στο Theatron

Αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι με τίτλο "Ο Νάρκισσος Ντελακρουά πάει Γαλλία", με τον Σταύρο Παπασταύρου στο τραγούδι και τον Σπύρο Λούκο στο πιάνο. Στο To Theatron, Καραΐσκου 115, Πειραιάς. Είσοδος ελεύθερη με ελάχιστη κατανάλωση 8 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

«Ασκητική» του Καζαντζάκη

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ασκητική» (“Salvatores dei”), σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, παρουσιάζεται στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Είσοδος 5 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στην οικία Κατακουζηνού

Ο Γιώργης Χριστοδούλου εμφανίζεται, για δύο παραστάσεις, απόψε και αύριο, στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού (Αμαλίας 4), με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου - CD που εκδόθηκε από τη Μικρή Άρκτο με τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι». Είσοδος 12 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Παρουσίαση περιοδικού τέχνης

Παρουσίαση του περιοδικού τέχνης “Texte Zur Kunst (Berlin)” στο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) και συζήτηση με την αρχισυντάκτρια. Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.15 μ.μ.

Διάλεξη

Διάλεξη από τον ψυχαναλυτή Νίκο Παπαχριστόπουλο με θέμα «Ζάχερ - Μαζώχ: Η παντόφλα της Σαπφούς. Το φετιχιστικό αντικείμενο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου (Φιλοποίμενος 54) στην Πάτρα. Στις 8 μ.μ.

Ιταλικός κινηματογράφος

Η ταινία “Κανείς δεν μπορεί να με κρίνει”, του Μασιμιλιάνο Μπρούνο, προβάλλεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΜΜΕ (Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

Η ταινία του David Desola «Η άχρηστη λίμνη» προβάλλεται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), στο πλαίσιο του 6ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων. Είσοδος ελεύθερη. Στις 6 μ.μ.

Νέα εκδοτική σειρά

Τα τέσσερα πρώτα βιβλία της νέας σειράς των εκδόσεων Παπαδόπουλος “Μικρά διαχρονικά”, σε διεύθυνση Κατερίνας Σχινά, παρουσιάζονται στον Ιανό (Σταδίου 24). Πρόκειται για τα “Τυράννων μονόλογοι” του Μαρκ Τουέιν, “Νυχτερινοί περίπατοι” του Ντίκενς, “Το Εβραϊκό Κράτος” του Χερτζλ και “Περί κακοποίησης των λέξεων” του Τζον Λοκ. Θα μιλήσουν οι Ηλίας Κανέλλης, Κατερίνα Σχινά και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL