Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Αναγνώσεις για το Προσφυγικό. Ιστορική και κοινωνική διάσταση»

Ημερίδα για το προσφυγικό

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Αναγνώσεις για το Προσφυγικό. Ιστορική και κοινωνική διάσταση». Στόχος της ημερίδας είναι μια συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα. Ιστορικοί και αρχιτέκτονες θα αναλύσουν το προσφυγικό αποτύπωμα στις γειτονιές του Πειραιά, ενώ εκπρόσωποι θεσμών που ασχολούνται με το προσφυγικό θα το χαρτογραφήσουν έτσι όπως βιώνεται σήμερα και θα συζητήσουν για τους τρόπους αντιμετώπισής του. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32). Από τις 11.30 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θέμα: "Γυναίκες ηθοποιοί διαβάζουν κείμενα γυναικών συγγραφέων". Οι ηθοποιοί Σοφία Σεϊρλή, Λαρίσα Βέργου και Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου διαβάζουν αποσπάσματα έργων των σημαντικών Ελληνίδων συγγραφέων Μέλπως Αξιώτη, Άλκης Ζέη και Ρέας Γαλανάκη. Μουσική συμμετοχή του Κουαρτέτου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” (Ηρακλειδών 66, Θησείο). Στις 6.30 μ.μ.

Νέος δίσκος

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ο φιλόπατρις", στον Ιανό. Στην παρουσίαση συμμετέχουν οι Νότης Μαυρουδής, Μίλτος Λογιάδης, Γιώργος Μονεμβασίτης και Ηλίας Λογοθέτης. Αποσπάσματα από το έργο θα ερμηνεύσει η χορωδία Σύγχρονη Έκφραση, υπό τη διεύθυνση του Θωμά Λουζιώτη, με τον Θάνο Γιάκα στο πιάνο. Συμμετέχει ο Μανώλης Μητσιάς. Σταδίου 24. Είσοδος ελεύθερη. Στις 9 μ.μ.

«Φωνήεν»

Η νέα δουλειά του Βαγγέλη Γιαννάκη «Φωνήεν» παρουσιάζεται στο “Polis Art Café” (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου). Ο ερμηνευτής του δίσκου Παντελής Θαλασσινός θα παρευρεθεί και θα τραγουδήσει γνωστά τραγούδια από το ρεπερτόριό του. Θα προβληθεί επίσης η ταινία μικρού μήκους του Δήμου Αβδελιώδη «Αθέμιτος συναγωνισμός». Είσοδος 5 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στον πολυχώρο Μεταίχμιο

Ο Κώστας Κατσουλάρης συζητάει με τον συγγραφέα Κώστα Ακριβό στον πολυχώρο Μεταίχμιο, για τις αντανακλάσεις της Οδύσσειας και της Ιλιάδας στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, για το παλίμψηστο της ελληνικής γλώσσας και τις δυνατότητες που διανοίγονται στους σημερινούς λογοτέχνες, για το ιδιαίτερο άγος και τον οδυνηρό συμβολισμό που μπορεί να έχουν σήμερα οι εικόνες γυναικόπαιδων που ξεβράζονται στις «αμμουδιές του Ομήρου». Ιπποκράτους 118, στις 8 μ.μ.

Στο Έσω Θέατρο

Η υπερρεαλιστική κωμωδία του Γιάννη Σολδάτου “Πολυξένη - Πολλοί ξένοι” παρουσιάζεται στο Έσω Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ιουλιέτας Καλαντζή. Ακταίου 3, Θησείο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ.

Στον Βόλο

Η μουσικοθεατρική ομάδα Μιούζικαλ Τσέπης παρουσιάζει την παράσταση: «Μαίριλυν - Μίλλερ: Οι αταίριαστοι», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση. Στον ρόλο του Άρθουρ Μίλλερ ο Γιώργος Μπούγος και στον ρόλο της Μαίριλυν Μονρόε η Μαρία Φραγκουδάκη. Στο θέατρο “Παλαιάς Ηλεκτρικής” του Βόλου (Κουταρέλια και Χατζηαργύρη). Είσοδος 13 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Θέατρο Εμπρός

Η θεατρική ομάδα Ίριδα παρουσιάζει το έργο του Άντον Τσέχωφ “Βυσσινόκηπος”, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Μηλιάρη. Στο θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2). Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Στις 9 μ.μ.

Στο Bios

Το έργο «Diktat» του Ένζο Κόρμαν, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, παρουσιάζεται στο Bios (Πειραιώς 84). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στο “Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων”

Για τρεις ακόμη παραστάσεις η θεατρική ομάδα “Apparatus” παρουσιάζει το έργο του Αριστείδη Αντονά «Ο μηχανισμός του δωματίου», σε σκηνοθεσία Βάσιας Χρονοπούλου, στο “Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων” (Κύπρου 91Α). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL