Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα και τα δύο επόμενα Σάββατα, 11 και 18 Μαρτίου: Η Ελένη Δήμου στο «Ρότα» (Σόλωνος 124).

Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει συναυλία, για την ίδρυση δημοτικής βιβλιοθήκης, με το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima, με το οποίο θα συμπράξουν ο κλαρινετίστας Γραμμένος Χαλκιάς και ο πιανίστας Απόστολος Παληός σε έργα Θωμά Μπακαλάκου -συν ένα του Νίκου Σκαλκώτα- στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου και Αγίου Γεωργίου) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Κυριακή 5 Μαρτίου: Το τέλος της αφιερωμένης στον Ιωάννη Σεβαστιανό Μπαχ εβδομάδας στο Μέγαρο Μουσικής. Σειρά εκδηλώσεων για τον μεγάλο Κάντορα της Λειψίας και θεμελιωτή της κλασικής μουσικής, που αρχίζουν με παιδική μουσικοθεατρική παράσταση στις 11.30 το πρωί και συνεχίζονται με εκτελέσεις έργων του με σόλο άρπα από την κορυφαία του οργάνου στη χώρα μας Μαρία Μπιλντέα, στις 6 το απόγευμα, έργα του για εκκλησιαστικό όργανο από την οργανίστρια του Μεγάρου Ουρανία Γκάσιου στις 8 μ.μ., και μια έκπληξη, τον Γιώργο Κοντραφούρη, που με το πιάνο αλλά και το Hammond organ του και τρεις ακόμα μουσικούς στο βιμπράφωνο, το κοντραμπάσο και τα ντραμς, θα δώσει την... jazz διάσταση του Μπαχ, στις 10 μ.μ.!

Και τις δύο επόμενες Κυριακές, 12 και 19 Μαρτίου: Ο Στέφανος Κορκολής, με το πιάνο του, στον πολυχώρο Ιανός, στις 5.30 μ.μ. Οι Αλκμάν παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο στο Ίλιον Plus (Πατησίων και Κοδρινγκτώνος 17).

Τρίτη 7 Μαρτίου: Ο Έλληνας μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, ο οποίος, με έδρα τη Ρωσία, διαπρέπει διεθνώς με την ορχήστρα Music Aeterna, της οποίας είναι ο ιδρυτής, και σολίστ στο βιολί την κορυφαία Πατρίτσια Κοπατσίνσκαγια, παρουσιάζει το Κοντσέρτο Για Βιολί του άλμπαν Μπεργκ και την Πρώτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Δημήτρης Σαμόλης, με τη συνοδεία τετραμελούς μπάντας (κιθάρα, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς), παρουσιάζει τον καινούριο, δεύτερο κατά σειρά δίσκο του, στο Club του «Σταυρός Του Νότου».

Τετάρτη 8 Μαρτίου: Για την Ημέρα της Γυναίκας, οι Quarderinas Quartet, ένα γυναικείο κουαρτέτο του οποίου ηγείται η ερμηνεύτρια Ανδριάνα Μπάμπαλη, και συναποτελούν μια βιολίστρια, μια φλαουτίστρια / πιανίστρια και μια κοντραμπασίστρια, σε τραγούδια της πρώτης, και όχι μόνον, στο «Faust».

Πέμπτη 9 Μαρτίου: Η μουσική παράσταση «Κωνσταντινούπολη, η πατρίδα μου», σε κείμενα και επιμέλεια του συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη, ερμηνεία του Κωνσταντινουπολίτη Γρηγόρη Νταραβάνογλου και ενορχηστρώσεις και μουσική διεύθυνση του Μανώλη Καρπάθιου, στη «Σφίγγα».

Παρασκευή 10 Μαρτίου και Σάββατο 11 Μαρτίου: Ο Μίμης Πλέσσας, με το τρίο του κιθαρίστα Γιώργου Σπανού (το οποίο συναπαρτίζεται από κοντραμπάσο και ντραμς) να συνοδεύει το πιάνο του και τον Σπύρο Κλείσσα στο τραγούδι, σε ένα πρόγραμμα που προφανώς δίνει έμφαση στην πρώτη μεγάλη μουσική αγάπη του συνθέτη, την jazz, στο «Half Note Jazz Club».

Ο Παύλος Παυλίδης, διαφορετικός από οποιαδήποτε άλλη φορά, με τη συνοδεία, δηλαδή, του κουαρτέτου εγχόρδων Aenaon 4tet της ΚΟΑ, του συγκροτήματος fonέs της Μαρίνας Σάττι συν κιθάρας, keyboards και κρουστών, στο «Gazarte».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL