Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Δάφνη Ματζιαράκη

Δάφνη Ματζιαράκη στον ΟΗΕ

Το ντοκιμαντέρ της Ελληνίδας φοιτήτριας Δάφνης Ματζιαράκη «4,1 μίλια», που προτάθηκε για το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, προβάλλεται στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η ταινία παρακολουθεί τις επιχειρήσεις διάσωσης των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές της Λέσβου από τα τουρκικά παράλια. Η προβολή διοργανώνεται από τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την εφημερίδα «Νew York Times».

Εβδομάδα “Μπαχ”

Με τον πιανίστα Αχιλλέα Γουάστωρ ανοίγει ο κύκλος της εβδομάδας "Μπαχ" του Μεγάρου Μουσικής. Ερμηνεύει την Παρτίτα αρ. 4 για σόλο πιάνο σε ρε μείζονα και τη «Σακόν» από την Παρτίτα για βιολί αρ. 2 σε ρε ελάσσονα του Γ.Σ. Μπαχ σε μεταγραφή για πιάνο από τον Μπουζόνι. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο σολίστ θα αυτοσχεδιάσει πάνω σε θέματα και δομές από το συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο. Στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω»

Πρεμιέρα του έργου «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω», του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη, στη σκηνή "Φρυνίχου" του Θεάτρου Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα). Στις 9.15 μ.μ.

Στη “Σφίγγα”

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη συνομιλούν με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου με αφορμή το βιβλίο της "Η μετακόμιση" (εκδόσεις Καστανιώτη). Στη συνέχεια τραγουδούν οι Αργυρώ Καπαρού και Θοδωρής Βουτσικάκης. Στην “Σφίγγα” (Κιάφας 1-13, Αθήνα). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

Διάλεξη

Διάλεξη με θέμα «Επιστροφή στον Μεσοπόλεμο; Ο Ελληνισμός στα γεωπολιτικά του πλαίσια» δίνει ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Paris 1 της Σορβόννης. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8). Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

“Cementary”

Η ομάδα χορού Αερίτες και η Πατρίσια Απέργη παρουσιάζουν τη χορευτική παράσταση “Cementary”, σε σύλληψη και χορογραφία της Πατρίσια Απέργη. Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές. Στην κεντρική σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107 - 109). Είσοδος από 7 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Ράντμιλα Ζυγούρη “Ο άγνωρος δεσμός. Για τη μεταβίβαση στην Ψυχανάλυση” (εκδ. Κουκκίδα), παρουσιάζεται στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο (Θεμιστοκλέους 37, Αθήνα). Παρουσιάζουν οι Ελισάβετ Κούκη, Βέρα Παύλου και Κατερίνα Μελισσινού. Στις 8 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη

Η Νανά Τσοσκούνογλου - Μισοπολινού αφηγείται το παραμύθι "Έρωτας και βενετσιάνικη δαντέλα" για ενηλίκους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Το παραμύθι της Τετάρτης". Στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Βαφόπουλου 3, Θεσσαλονίκη). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο

Ο Γιώργος Δουατζής συνομιλεί με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο για τη ζωή, το έργο και τη φιλοσοφία του. Στο Θέατρο “Έαρ” Βικτώρια (Μαγνησίας 5, Αθήνα). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ.

Εθνικό Θέατρο

Το έργο της Νατάσας Σίδερη «Τιτανομαχίες», σε σκηνοθεσία Ηρώς Μανέ, παρουσιάζεται στο κτήριο Τσίλλερ στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος (Αγίου Κωνσταντίνου 22), στο πλαίσιο της δράσης του Εθνικού Θεάτρου «Ο συγγραφέας του μήνα». Είσοδος 5 ευρώ. Στις 10 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL