Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Πρεμιέρα για το Εlectric Cinema, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, που μια φορά τον μήνα θα περιλαμβάνει προβολές και dj sets, σε επιμέλεια του Γιάννη Καντέα - Παπαδόπουλου. Η αποψινή βραδιά περιλαμβάνει έξι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, πρωτοεμφανιζόμενων κυρίως κινηματογραφιστών. Πρόκειται για τις ταινίες “Yelena” του Δημήτρη Αμπατζή , το “Κουτί” της Κατερίνας Γιαννακοπούλου, το “Manodopera" του Λουκιανού Μοσχονά, το "Dream toy" του Χρήστου Χουλιάρα, το “Γεννήτρια” της Νικολέττας Λεούση και το “Έρικ” των Φαίδωνα Γκρέτσικου και Πάνου Τράγου. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το set του Κώστα Σπιράλ. Κύπρου 91Α, στην Κυψέλη, στις 9 μ.μ.

Χειμερινοί Κολυμβητές

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται, απόψε και αύριο, εν πλήρη συνθέσει, στο Ίλιον plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, στις 10.30 μ.μ.

Βιβλία

Τα βιβλία του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου “Όψεις αδήλων” και "eμερολόγιο" (εκδ. Άγρα) παρουσιάζονται στο Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου). Θα προλογίσει ο Άγγελος Δεληβορριάς, ακαδημαϊκός, και θα μιλήσουν οι Νίκος Γ. Ξυδάκης, Παντελής Μπουκάλας και Κώστας Κουτσουρέλης. Στις 7.30 μ.μ.

Το "Κιβώτιο"

Συνεχίζεται στο Studio Μαυρομιχάλη το “Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου και μαζί ο κύκλος συζητήσεων με αποψινές καλεσμένες τις Εύα Κοταμανίδου, Μάνια Παπαδημητρίου και Κάτια Γέρου. Μαυρομιχάλη 134, στις 9 μ.μ.

Βαγγέλης Γερμανός

Ο Βαγγέλης Γερμανός γιορτάζει φέτος 35 χρόνια καριέρας και παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "Κρουαζιέρα" και “Ταξίδια αλλιώτικα”, βασισμένη στις μελωδίες και στα στιχάκια του. Στο Αθηναΐς του Βοτανικού, Καστοριάς 34-36, στις 10.30 μ.μ.

Στο Half Note

Oι Monie και Monie Conniente έρχονται στο Half Note για τέσσερις παραστάσεις. Η τζαναμπέτ brass band του σατιρικού σαξοφωνίστα Διογένη Δασκάλου υποδέχεται το κοινό σ’ ένα πρωτότυπο stand up comedy. Τριβωνιανού 17, Μετς, στις 9.30 μ.μ.

Στον Ιανό

Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη, και επιτυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας μαζί με τον κιθαριστή Γιώργο Τοσικιάν στον Ιανό, Σταδίου 24, στις 9 μ.μ.

“Οι έρωτες του ποιητή"

Τέσσερις Έλληνες συνθέτες (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Ξυδάκης, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Μάκρας) παίρνουν τα ποιήματα του Χάινριχ Χάινε και φτιάχνουν μια συναυλία με τίτλο “Οι έρωτες του ποιητή”, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στις 9 μ.μ.

“Το τελευταίο ψέμα”

Ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά έργα του Μιχάλη Κακογιάννη, «Το τελευταίο ψέμα», γίνεται θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι, και κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 260, στις 9.30 μ.μ.

ΚΟΑ

Την Έκτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ παρουσιάζει απόψε η ΚΟΑ, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ακουσθούν τα Allegro energico, ma non troppo, Scherzo (Wuchtig), Andante Finale. Allegro moderato. Στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL