Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη

Τιμητική συναυλία με τίτλο “Στα μονοπάτια της παράδοσης” αφιερωμένη στον Χρόνη Αηδονίδη, με τραγούδια από τη Θράκη έως την Κρήτη και από τα Επτάνησα έως τη Μικρά Ασία, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής στις 8.30 μ.μ. Τραγουδούν η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη και ο Βασίλης Αγροκώστας. Παίρνουν επίσης μέρος οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων ΠΤΧ Νέας Ιωνίας, η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και η Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Θωμοπούλου. Το ορχηστρικό σύνολο διευθύνει ο Νεκτάριος Δεμελής και το χορωδιακό η Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Οι Xylouris White στο ΙΛΙΟΝ plus

Έχοντας στις αποσκευές τους τον δεύτερο δίσκο τους "Black peak", οι Xylouris White, Γιώργος Ξυλούρης και Jim White, εμφανίζονται στο ΙΛΙΟΝ plus, Κοδριγκτώνος 17, στις 9.30 μ.μ.

“Όπου ταξίδεψε η καρδιά”

Το φωτογραφικό λεύκωμα του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα “Όπου ταξίδεψε η καρδιά” παρουσιάζεται στον Ιανό από τους Μάνο Ελευθερίου, Χρήστο Λόλα, Γιώργο Βότση και Λάκη Παπαστάθη. Συντονίζει ο Θανάσης Νιάρχος. Τραγουδά η Φωτεινή Βελεσιώτου και στο πιάνο θα είναι ο Νίκος Παπαναστασίου. Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ.

Πρεμιέρα

Το έργο του Ανδρέα Φλουράκη “Ταπ Άουτ” παρουσιάζεται, σε δική του σκηνοθεσία και με ερμηνευτή τον Τάσο Κορκό, στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας στην Κυψέλη. Στις 7 μ.μ.

Στη Στέγη

Ο Harry Partch και το Ensemble Musikfabrik εμφανίζονται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στις 8 μ.μ.

Στο Ίδρυμα Άγγελος και Λητώ Κατακουζηνού

Μουσική παράσταση της Κυβέλης Καστοριάδη και του Ορέστη Καλαμπαλίκη στο Ίδρυμα Άγγελος και Λητώ Κατακουζηνού. Αμαλίας 4 (5ος όροφος), στις 9 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Σεβαστής Χρηστίδου "Εγκλήματα στην Πόλη" (εκδόσεις Ποταμός) παρουσιάζεται στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μιλούν οι Παντελής Καψής, Ηρακλής Μήλας και Γιώργος Τσακνιάς. Στις 7 μ.μ.

Βιβλίο

Το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη "Ο έβδομος ελέφαντας" (εκδόσεις Καστανιώτης) παρουσιάζεται στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Πανόρμου 59, 3ος όροφος, στις 7 μ.μ.

Βιβλίο

Το λεύκωμα του Πάνου Ζάχαρη “Αρνητικοί συσχετισμοί” (εκδόσεις Τόπος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο “Σπόρος”. Μιλά ο συγγραφέας. Δροσίνη 7, Κηφισιά, στις 7 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο του Δημήτρη Πλάντζου “Το πρόσφατο μέλλον” (εκδόσεις Νεφέλη) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe, από τους Δημήτρη Παπανικολάου και Χρήστο Χρυσόπουλο. Συντονίζει ο Μανώλης Πιμπλής. Πεσματζόγλου και Σταδίου 5, στις 6.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL