Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Δημήτρης Λάγιος

Αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου, που έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή, η αποψινή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατό του. Συμμετέχουν οι Γιώργος Νταλάρας, Φωτεινή Βελεσιώτου, το Φωνητικό Σύνολο Κύπρου «Διάσταση», ο Δώρος Δημοσθένους και η κόρη του συνθέτη Υακίνθη Λάγιου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια. Στις 8.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων

Το τετραήμερο Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων ξεκινά απόψε, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με βασικό άξονα τη μεσογειακή κουλτούρα. Έως τις 26 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν το έργο «Udopia» του Θύμιου Ατζακά, το «Eight Winds» από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, το ντουέτο των Xylouris White και οι «Χαμένες πόλεις» του James Wylie με τον Ziad Rajab. Στις 9 μ.μ.

Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Τουρκία και οι διεθνείς επιπτώσεις τους», στο νέο δημαρχείο - Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, με ομιλητές τους Σία Αναγνωστοπούλου και Αχμέτ Ινσέλ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, στις 7 μ.μ.

Μαρία Κάλλας

Συναυλία - αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατό της, με τίτλο «Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου». Τραγουδούν οι Φανή Αντωνέλου, Νίνα Κουφοχρήστου, Μαρία Κωστράκη, Άρτεμις Μπόγρη. Στο πιάνο ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Άρης Χριστοφέλλης. Στο Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου

Με την ταινία "A tale of samurai cooking - A true love story", του Γ. Ασαχάρα, ανοίγει το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 260). Είσοδος 3 ευρώ. Στις 7.30 μ.μ.

“Το κήτος”

Το βιβλίο της Ούρσουλας Φώσκολου «Το κήτος» (εκδόσεις Κιχλή) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο - πολυχώρο Books Plus / Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37). Θα μιλήσει η Έλενα Μαρούτσου και ο Δημήτρης Αγγελής. Στις 7 μ.μ.

Aργύρης Μπακιρτζής

Ο Αργύρης Μπακιρτζής και ο String Theory Ensemble εμφανίζονται στο Αίθριο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 356), στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών “Πολυφωνίες”. Είσοδος ελεύθερη. Στις 12 το μεσημέρι.

Λες και ήταν χθες

Γνωστά τραγούδια των Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Αττίκ, Τάκη Μωράκη, Γιώργου Μουζάκη και αποσπάσματα από γνωστές οπερέτες των Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Νίκου Χατζηαποστόλου ερμηνεύουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Λυδία Αγγελοπούλου, Τζίνα Πούλου, Γιάννης Χριστόπουλος, Σταμάτης Μπερής. Συμπράττει η Όλγα Βενέτη. Στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας. Στην Αίθουσα Παρνασσός (πλ. Καρύτση 8), στις 8.30 μ.μ. Εισιτήρια: 10, 15, 20, 25, 30 ευρώ.

Στην πρεσβεία της Βενεζουέλας

Πολιτική συζήτηση με θέμα «Καρακάσο: Η εξέγερση κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Βενεζουέλα» πραγματοποιείται στην πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας (Χάρητος 6, Κολωνάκι). Θα μιλήσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καλτσώνης, ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου και ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Φαρίντ Φερνάντεζ. Στις 7 μ.μ.

«Ρόζα Εσκενάζυ»

Το έργο του Παναγιώτη Μέντη «Ρόζα Εσκενάζυ», σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς - Μουσική στη Θεατρική Σκηνή (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός). Στον ρόλο της Ρόζας η Νεφέλη Ορφανού. Είσοδος 15 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»

Το τρίο “Ταταύλα” συμπράττει με τον σολίστα Ανδρέα Παππά (κρουστά), στη μουσική σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» (Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα). Είσοδος 5 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL